De hondenact van Mister Valention zal niet te zien zijn (Foto: aangeleverd)
De hondenact van Mister Valention zal niet te zien zijn (Foto: aangeleverd) Friedr. Klawiter

Kerstcircus Almere gaat niet door

Algemeen

Het kerstcircus dat in december in Almere zou plaatsvinden, is afgelast vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Dat geldt ook voor de kerstcircussen in Haarlem, Enschede, Heerhugowaard en Oss. Dat laat de producent weten.

 ”Voorstellingen in de avond mogen niet en met 1,5 meter afstand is het onmogelijk om met veel minder publiek de producties rendabel te krijgen. Met een fantastische ploeg mensen is een jaar lang keihard gewerkt aan prachtige circus-shows en natuurlijk is de teleurstelling groot”, aldus producent René Duursma van NederlandseKerstcircussen.NL. Hij verklaart dat de vrijdag aangekondigde coronamaatregelen zijn productieteam geen andere keuze laat dan alle voorstellingen in de vijf speelsteden uit te stellen naar volgend jaar.

Het publiek wordt rond de jaarwisseling geïnformeerd over inruilmogelijkheden van de gekochte tickets. De circusproducent hoopt dan ook de nieuwe speeldata bekend te kunnen maken. De organisatie gaat er vanuit dat het kerstcircus volgend jaar wel door kan gaan.