(Foto: Ron Baltus)
(Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

The A-Team

Column

‘I love it when a plan comes together’. Generatiegenoten zullen deze zin direct koppelen aan The A-team, de titel van een mateloos populaire TV-serie in de jaren ’80. Sinds een half jaar is zowel deze oneliner als titel ook van toepassing op Almere City FC. 

Al jaren werken wij achter de schermen en onder de radar aan een club die zichzelf structureel en op nagenoeg ieder gebied verbetert. Een club die steeds meer Almeerders voor zich weet te winnen, maar door het grote publiek toch niet werd gezien of anders onderschat. Tot de zomer van 2023. Vanaf dat moment staat Almere City FC definitief op de voetbalkaart. Vanuit het hele land ontvingen wij waardering en felicitaties voor de sportieve prestaties, met als gevolg dat wij een enorme gunfactor ervaren die doorsijpelt naar de stad. Want Almere heeft een positief verhaal te vertellen en de band tussen club en stad vormt daarbij regelmatig het haakje waar de verhalen aan worden opgehangen.

Allemaal mooi, maar nu door. Want hoe aantrekkelijk het ook is om te blijven hangen in de euforie, dit is toch echt slechts een tussenstap op weg naar nog beter. Door de promotie wordt voor (bijna) iedereen zichtbaar hoe groot de potentie is van Almere City FC, maar ook vooral hoe groot de impact kan zijn van een BVO voor een stad in het algemeen en Almere in het bijzonder. De afgelopen maanden laten zien dat steeds meer inwoners, bedrijven en organisaties zich willen aansluiten bij de (business)club voor zover zij dat al niet gedaan hadden. 

Een mooie ontwikkeling waar trots en dankbaarheid past, maar ook ondernemerschap om het eredivisieschap uit te nutten en ervoor te zorgen dat we uiteindelijk aan de vraag kunnen voldoen. Hiervoor zullen we op korte termijn knopen moeten hakken met betrekking tot de uitbreiding van het stadion in combinatie met aanpassingen aan de accommodatie en de infrastructuur. Een traject dat wij samen met de Gemeente Almere bewandelen met als insteek om Almere City FC te faciliteren in haar ambitie om op eigen kracht door te groeien en daarmee de positieve impact op Almere en Almeerders verder te vergroten.

Ondertussen is het ook ‘gewoon’ december en gaan wij ook zeker de gezellige borrels en etentjes benutten om met elkaar terug te blikken op een iconische zomer. Een periode waarin spelers, staf, vrijwilligers, medewerkers, supporters, sponsoren en andere betrokkenen en belangstellenden letterlijk en figuurlijk samensmolten op de Esplanade en waar de basis is gelegd voor een mooie toekomst voor club en stad.

Namens ons gehele A-Team wens ik alle lezers gezellige feestdagen en het beste nieuwe jaar ooit. Tevens zou ik alle businesspartners ongevraagd willen adviseren om zich tijdens het kerstdiner niet in te houden en met het nodige vet op de botten begin januari aan de start te staan van Aanvalluh 2024, de jaarlijkse sportieve afvalrace van onze businessclub. Ik heb er nu alweer zin in.

John Bes
Algemeen directeur Almere City FC