Bedrijvengids

Recht Door Zee Casemanagement BV

Recht Door Zee Arbodienstverlening, voor iedereen een plek op de werkvloer

Het belang van de juiste arbodienst
Ieder mens is uniek en ieder bedrijf is uniek. Daarom bestaat er niet één arbodienst die bij ieder bedrijf past. Ook onze rechtdoorzee arbodienstverlening past niet bij ieder bedrijf. Voorafgaand aan een mogelijke samenwerking stellen wij onze klanten altijd de volgende vragen:

Ben je bereid om vaste patronen te doorbreken en van de geijkte paden af te wijken? Stel jij de mensen in jouw bedrijf centraal?

Het team van Recht Door Zee Arbodienstverlening namelijk wel!

Wij kijken verder dan wet- en regelgeving, omdat het om mensen gaat. Wij bepalen niet voor de medewerker hoe hij/zij terug kan keren naar de werkvloer. Dat laten we aan de medewerker over. Samen onderzoeken we wat de medewerker nu al zou kunnen en wat ervoor nodig is om volledig terug te keren op de werkvloer.

Ziek zijn betekent immers niet dat een medewerker niet meer na kan denken over wat ervoor nodig is gezond terug te kunnen keren naar de werkvloer. Het betekent soms wel dat de medewerker even op weg geholpen moet worden. Wij gaan rechtdoorzee met de medewerker in gesprek. Stellen de juiste vragen en geven handvatten. Wij maken geen Plan van aanpak, dat kan de medewerker na het gesprek zelf.

Onze werkwijzen

De bedrijfsarts heeft vanuit de verlengde armconstructie taken aan de inzetbaarheidscoaches van Recht Door Zee gedelegeerd. Hierdoor kunnen zij met een medewerker in gesprek over wat de medewerker nog wel kan. Komen zij niet direct tot werkhervattingsafspraken, dan schakelen zij met de bedrijfsarts die, waar nodig, direct de juiste professional inzet om de medewerker te ondersteunen. Daarnaast adviseren onze procescasemanagers werkgever en medewerker gedurende het ziekteverzuimproces over inzetbaar worden en blijven. Van beiden wordt tijdens het proces veel verwacht en dat is voor de meeste werkgevers niet hun corebusiness. Van ons wel! Het Recht Door Zee-team heeft kennis van actuele wet- en regelgeving. Bij ons werken geen callcentermedewerkers die vinkjes zetten bij de genomen stappen in het verzuimproces, maar oplossingsgerichte professionals met passie voor de inzetbaarheid van mensen.

Een duurzame en gezonde terugkeer op de werkvloer voorkomt een inkomensval voor de medewerker en levert het bedrijf een kostenbesparing op van € 300,- per dag.

Voorbeeld uit de praktijk

Een medewerker was al een aantal maal gezien door de voormalige bedrijfsarts. Telkens gaf hij dat de medewerker niets kon en dat hij haar over 6 weken weer wilde zien. Geen concrete afspraken geen handvatten om te komen tot volledige terugkeer in werk. Tijdens het eerste gesprek hebben we besproken hoe zij zelf de terugkeer naar werk zag. Wat zij hiervoor zelf kon doen en wat zij hiervoor van de werkgever nodig had. Dit hebben we concreet gemaakt met een stappenplan en acties om te komen tot volledig herstel. Niet snel, want herstel zou nog een paar maanden duren, maar wel concreet. Aan het eind van het gesprek zei de medewerker: "Bedankt voor het prettige gesprek. Ik heb eindelijk het idee dat er iets gebeurt!

Medewerkers inzetbaar houden, dat doe je samen!

Geïnteresseerd in hoe wij samen het verschil kunnen maken voor de mensen in jouw organisatie? Neem dan contact met Monique Ballering-van der Laan op via 06 514 77 319 of via onderstaande contactgegevens.

 

Recht Door Zee Arbodienstverlening
Transistorstraat 71E
1322 CK Almere
Telefoon: 085 - 760 35 53
E-mail: info@rdzarbo.nl

Contactgegevens

Recht Door Zee Casemanagement BV

Charlotte van Pallandtlaan 6

1328BE Almere

Tel 0610455363

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur