(Foto; Racesquare)
(Foto; Racesquare)

Bowling Almere breidt uit met F1 Race Simulatoren en Spark Bowling

Bedrijfsprofiel

Bowling Almere breidt uit met F1 Race Simulatoren en Spark Bowling. Je kon er al bowlen, eten en glow in the dark golfen, maar Bowling Almere heeft er twee spectaculaire nieuwe activiteiten bij. Ten eerste is dat Spark Bowling, waarbij er met interactieve projecties een extra dimensie wordt toegevoegd aan het alom bekende bowlingspel. Voor wie op zoek is naar wat meer spanning, is Racesquare een geweldige nieuwe ervaring, waarbij je je in een echte racestoel met speciale simulatoren een heuse F1 coureur kan voelen.

Maar liefst twintig F1 simulatoren, met bijbehorend professioneel stuur, staan er opgesteld in de vernieuwde ruimte van Bowling Almere. Uitermate geschikt voor een competitieve avond met vrienden, familie of collega’s. Eigenaar Gert-Jan van Maanen is enthousiast over zijn nieuwe aanwinsten. “Natuurlijk zijn we in heel Almere en omstreken bekend om onze bowlingbanen, maar dat we nu ook als één van de weinigen in Nederland deze Racing Simulatie kunnen aanbieden, is wel een droom van me die uitkomt.” Van Maanen ging daarbij de samenwerking aan met Racesquare, een organisatie die op enkele locaties in Nederland deze race simulatoren aanbiedt. Almere is daarvoor een prima plek, aldus Van Maanen.

Bedrijfsuitjes 

“Het mooie is dat we in deze stad natuurlijk al meer dan 10 jaar bekend zijn en veel ruimte hebben voor een middag of avond met vertier. Met name vriendengroepen, gezinnen en bedrijven weten ons te vinden, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes. Het bowlingcentrum beschikt over een indrukwekkend aantal ultramoderne bowlingbanen, allemaal uitgerust met geavanceerde scoreborden en professionele apparatuur. Hierdoor kunnen zowel beginnende als ervaren bowlers genieten van een unieke spelervaring. Daarnaast biedt het centrum ook andere mogelijkheden, zoals biljarttafels, arcadespellen en een gezellige lounge waar je kunt bijpraten met elkaar.”

Extra dimensies bij bowling

Van Maanen vervolgt: “Want wat we bieden is voor iedereen leuk: lekker eten in ons restaurant en daarnaast verschillende mogelijkheden voor vermaak. Het traditionele bowlen blijft natuurlijk bestaan, maar we hebben daar een extra dimensie aan toegevoegd: ‘Spark Bowling’, waarbij je doormiddel van interactieve projecties op de baan je eigen animatiethema’s voor de wedstrijd kunt kiezen. Je kunt zelfs je eigen foto’s op de baan projecteren. Zo wordt het bowlen nog leuker! Met Spark Bowlen zijn we de eerste in Nederland en zelfs de grootste van Europa met onze 24 banen, dus dit moet je gewoon eens meegemaakt hebben, want het is een ervaring op zich. En het is ook nog mogelijk om verschillende activiteiten te combineren tijdens een bezoek.”

Voor ieder wat wils 

Naast het bowlen en racen, is er sinds begin vorig jaar ook GlowGolfen. Hierbij leggen gasten in ongeveer 45 minuten een parcours af in het donker, met speciale Glow in the Dark verlichting. Van Maanen vertelt: “We merken dat vooral stelletjes en gezinnen het Glow Golfen erg leuk vinden. Daarom ben ik zo blij dat Racesquare erbij is gekomen. Op deze manier bieden we aan iedere gast, van 8 tot 80 jaar een geweldig uitje. Maar altijd met een competitie-element, want er is niks leukers dan op een ontspannen manier samen een wedstrijdje te spelen.” 

Culinair genot in vernieuwd restaurant 

Wie van al het vertier dorst en trek heeft gekregen, hoeft zich geen zorgen te maken. In het pand aan de Trekweg 31 bevindt zich, naast een grote bar, ook een ruim opgezet restaurant. “Tijdens de pandemie hebben we de tijd gebruikt om het restaurant helemaal te vernieuwen en nog meer sfeer toe te voegen. Het mooie is dat je er knus kan dineren met 2 of 4 personen, maar dat het ook een gezellig restaurant is als je met een grote groep familie of collega’s komt. Ons restaurant staat vooral bekend om het aanbod van diverse grill-arrangementen. Naast de menukaart zijn, voor grotere groepen, ook buffetten op maat bij ons mogelijk. En: parkeren is bij ons gratis op eigen terrein.”

Gratis Business Mini Leauge

Afgelopen jaar bestond Bowling Almere 10 jaar in Almere. Om de bestaande klanten te bedanken, organiseerde Bowling Almere daarom een gratis Business Mini Leauge. Van Maanen: “Dat was een groot succes. Meedoen was gratis en het winnende team kreeg een gratis bedrijfsfeest bij ons. We gaan dit jaar een Gratis Business Mini League in combinatie met de nieuwe Racesquare organiseren.” 

Benieuwd naar de nieuwe activiteiten van Bowling Almere? Reserveren kan online of telefonisch.


Trekweg 31
1338 GA Almere
T  036 5491091
info@bowlingalmere.nl
W  www.bowlingalmere.nl

Spark Bowling zorgt voor een extra dimensie. (Foto: Fred Rotgans)
Culinair genieten na inspanning. (Foto: Fred Rotgans)