Kevin van Drumpt is een geboren ondernemer (Foto: aangeleverd)
Kevin van Drumpt is een geboren ondernemer (Foto: aangeleverd)

Rondvaarten met arrangementen van Nautica Experience Events

Bedrijfsprofiel

Wie op zoek is naar een bedrijfsuitje dat iedereen leuk vindt, kan met een gerust hart terecht bij Nautica Exprience Events Almere. Al dekt het verkleinwoord ‘bedrijfsuitje’ de lading niet, want er is zoveel mogelijk bij het rondvaartbedrijf, dat het met recht een compleet verzorgde ervaring genoemd mag worden. Bovendien is er een beschikbaarheid voor groepen tot en met 450 gasten. Er is daarbij keuze uit verschillende arrangementen of zelf samengestelde activiteiten, waarbij plezier op de Almeerse water samen met culinair genieten gegarandeerd zorgen voor een geslaagde dag. “Almere heeft zoveel prachtig watergebied, dat laten we graag aan iedereen zien.”

Een bedrijfsuitje op het water vindt iedereen altijd leuk

Aan het woord zijn Kevin van Drumpt en zijn partner Charlotte Schreuders. Twee bekende gezichten in Almere, waarbij met name Kevin bij velen bekend staat én geliefd is als de man die altijd aan het varen is of bij zijn boten te vinden is. In 2018 werd hij verkozen tot de eerste waterburgemeester van Almere. Iets waar de ondernemer nog steeds trots op is. “De liefde voor water zit gewoon in mijn genen, net als de liefde voor ondernemen.” In 2015 startte hij zijn rondvaartbedrijf met de aankoop van de eerste grote rondvaartsloep. Inmiddels bestaat zijn vloot uit 43 boten en heeft hij de deze zomermaanden ruim 40 mensen aan het werk. Ondertussen neemt de vraag naar rondvaarten alleen maar toe.

We kunnen groepen van 450 gasten tegelijk op het water hebben

Van 8 tot 80 jaar
“De vraag naar rondvaarten voor groepen is echt enorm,” vertelt Van Drumpt. “Logisch ook, want Almere heeft prachtige binnenwateren, die ook nog zeer talrijk zijn. Bovendien is varen echt voor iedereen leuk, omdat er zoveel mogelijk is met een boot. Of iemand 8 is of 80, op het water vermaakt iedereen zich op zijn eigen manier. Je kan actief zelf een sloepje varen, maar ook rustig met een hapje en muziekje kletsen op de boot. Er zijn grote boten waar een kapitein mee gaat, er zijn mogelijkheden om te barbecueën op een boot of om ergens aan te meren en luxe te dineren. Nautica Experience Events biedt bovendien arrangementen waar groepen hun eigen dag of zelfs weekend kunnen samenstellen. Bijvoorbeeld met een cocktail workshop, waterskiën of een overnachting in een hotel.”

Samenwerken met lokale ondernemers is voor ons belangrijk

Lokale samenwerkingen
Het rondvaartbedrijf werkt hierin samen met andere lokale ondernemers, iets dat Van Drumpt belangrijk vindt. “Voor mij is het van groot belang dat we samenwerken, dat we al onze diensten samen kunnen aanbieden. We versterken hiermee niet alleen de lokale economie, maar ook de toeristische mogelijkheden voor de stad. Zo werken we samen met onder andere View, Strand22, Restaurant Bakboord, Loetje Almere en Outdoorpark SEC . Eigenlijk alle bedrijven die zich ook aan het water bevinden.” Zelf heeft de ondernemer ook een restaurant, genaamd De Kapitein, waar gasten kunnen borrelen of eten voor of na een rondvaart. “Maar ze mogen zeer zeker ook gebruik maken van de andere culinaire mogelijkheden die we aanbieden.”

Centrale ligging in Nederland
Charlotte Schreuders benadrukt dat de wens van de klant altijd centraal staat en dat bijna altijd alles mogelijk is. “We kunnen groepen van 450 mensen aan, dus ook voor grote groepen staan we klaar. We merken steeds meer dat mensen terugkomen die al eerder geweest zijn. Bijvoorbeeld omdat ze zelf eens een sloepje gehuurd hebben en nu met hun bedrijf een volledig arrangement willen. De KLM komt bijvoorbeeld regelmatig bij ons, maar ook de Provincie, de politie en verschillende scholen.” Volgens Schreuders komt dit ook door de gunstige ligging van Almere. “De wateren van Almere liggen letterlijk precies in het midden van Nederland. Dat is ideaal voor bedrijven of organisaties die door het hele land opereren. Omdat Almere zo centraal ligt, is de reistijd altijd beperkt. En het parkeren is op sommige aanleg-locaties ook nog eens gratis.”

Verwarmd en overdekt
Hoewel de zomermaanden natuurlijk het drukst zijn voor Nautica Experiece Events, wordt er ook tijdens de koudere maanden gebruik gemaakt van de rondvaartboten. “We hebben overdekte boten, die zelfs verwarmd kunnen worden. Dus slecht weer kan geen roet in het eten gooien. Het mooie is ook dat we altijd snel kunnen schakelen. Vorige week kreeg ik nog een telefoontje of we drie dagen later een arrangement voor een grote groep konden organiseren. Ons antwoord? Ja, dat kunnen we. En het is geweldige dag op het water geworden.”

Nautica Experience Events
Boelijn 70
1319 CS Almere

W: www.nauticaexperience.nl
T: 036 303 16 79
M: info@nauticaexperience.nl

Nautica Experience Events laat de mooiste plekken op en rond het water van Almere zien (Foto: aangeleverd)