Peter en Dyon Rademaker
Peter en Dyon Rademaker Fred Rotgans

Rademaker al 45 jaar een succesvol familiebedrijf

Bedrijfsprofiel

Deze maand viert Rademaker Warmtetechniek zijn 45-jarig bestaan. Ooit in Amsterdam gestart door de eerste generatie Peter en Mariska Rademaker, verhuisde het bedrijf al snel naar Almere. Pionieren in, zo noemt de huidige eigenaar Dyon, en tweede generatie, het ondernemerschap in Almere destijds. Inmiddels is Rademaker Warmtetechniek niet meer weg te denken in Almere en staat de derde generatie al in de startblokken klaar. 

“Het is dankzij onze trouwe klanten dat we deze maand ons 45-jarige jubileum vieren,” vertelt Dyon Rademaker. Als klein jongetje zag hij hoe zijn ouders het bedrijf succesvol maakten en hij wilde niets liever dan met zijn vader mee op pad en meehelpen met het werk dat gedaan moest worden. “Hij was en is mijn grote voorbeeld en ik wilde zo graag in zijn voetsporen treden. Gelukkig liet mijn vader dat ook toe en zo ben ik al jong het bedrijf ingerold door na schooltijd en in vakanties ervaring op te doen.“

We zijn nog steeds dat Almeerse familiebedrijf

Energietransitie
Op zijn 21e nam Dyon officieel zijn eerste aandeel in het bedrijf en inmiddels staat hij al een aantal decennia zelf aan het roer. “Wij zijn nog steeds een familiebedrijf en dat merk je ook aan onze klanten, ook daar groeien de generaties met ons mee. Hoewel de focus nog steeds ligt op warmtetechniek en het onderhoud daarvan, we hebben meer dan 5000 onderhoudscontracten in Almere en omgeving, zien we ook dat de energietransitie voor een interessante groei zorgt. Er komt steeds meer vraag naar airco’s en naar warmtepompen, ons bedrijf groeit daarin mee. Duurzaamheid wordt daarin steeds belangrijker, maar we voorzien in die vraag met altijd nog dat betrouwbare imago dat we in de afgelopen 45 jaar hebben opgebouwd. En daar ben ik mijn vader nog steeds dankbaar voor, want onze slogan is niet voor niets: Thuis in een warm gevoel.”

Rademaker Warmtetechniek
De Steiger 10
1351 AA Almere

WARMTEPOMP- AIRCO – CV-KETELS

T: 036 531 3099
M: info@warmgevoel.nl
W:
www.warmgevoel.nl