Vuurwerk, softdrugs en illegale bewoning aangetroffen bij controle De Vaart

25 maart 2021 17:00

Niet alle bedrijven aan de Keersluisweg op bedrijventerrein De Vaart houden zich aan de regels. Dat bleek woensdag tijdens een controle waarbij diverse partijen aanwezig waren, waaronder het interventieteam van de gemeente, de sociale recherche, de politie, de omgevingsdienst en de netbeheerder.

De controle was bedoeld om een volledig beeld te krijgen van de panden waarbij geen of weinig zicht is waarvoor deze worden bedoeld. Er is gekeken naar het naleven van de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. De meeste bedrijven die zijn gecontroleerd houden zich aan de regels. In een van de panden is illegaal vuurwerk en ongeveer 45 kilo aan softdrugs gevonden met een straatwaarde van 180.000 euro. Ook is er contant geld inbeslaggenomen. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht. De politie is een onderzoek gestart.

Kleine overtredingen

Daarnaast was er in een ander bedrijfspand sprake van illegale bewoning en zijn er kleine overtredingen aangetroffen op het gebied van bouwveiligheid, milieu en brandveiligheid. In het kader van het lopende onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.

Om zicht te krijgen op de activiteiten op bedrijventerreinen wordt er regelmatig gecontroleerd bij bedrijfspanden. Verschillende partijen, zoals gemeente, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om misstanden in deze gebieden tegen te gaan. Wie verdachte zaken ziet kan deze melden bij de gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bedrijventerrein De Vaart. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)