VBA: Eerst (niet) zien, maar toch…

18 december 2020 11:15

U zult het waarschijnlijk niet geloven, maar ondanks dat u nauwelijks activiteiten van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) ziet, gebeurt er achter de schermen wel degelijk veel. Die activiteiten hebben vooral betrekking op het jaar 2021, het jaar waarin we hopelijk gauw weer alles kunnen doen wat we begin 2020 achter ons hebben moeten laten. We hebben een tipje van de sluier over onze doelen en wensen opgelicht tijdens onze Algemene Leden Vergadering, die we op 24 november jongstleden helaas weer online hebben moeten houden.

De ALV werd trouwens bijgewoond door ruim honderd leden en gecompleteerd met een zeer goed gevuld borrelpakket voor ieder lid dat zich had aangemeld. Normaal gezien presenteert het bestuur tijdens de ALV in november het nieuwe jaarplan. In de lijn van 'alles gaat anders dit jaar', maar vooral omdat het einde nog niet in zicht is van de Coronacrisis, is het vaststellen van een nieuw jaarplan een bijzondere opgave. We zullen diezelfde Coronacrisis echter ook aangrijpen om veranderingen aan te brengen binnen de vereniging.

Dit betekent dat we nieuwe kansen gaan creëren en nieuwe gewoonten willen aanleren. We willen verandering aanbrengen om zodoende onze kwaliteit te verhogen, grotere bedrijven aan ons te kunnen verbinden en een sterkere positie te kunnen innemen. Ook de VBA moet met haar tijd meegaan. We streven er naar om het jaarplan te presenteren in januari 2021. Het zoemt dus flink achter de schermen.

Daarnaast zijn we onverminderd actief in onze rol als belangenbehartiger en aanjager. Het doel van de VBA actief bij te dragen aan een mooi, goed en (economisch) gezond Almere zal ook in 2021 onverminderd worden nagestreefd. We hebben en houden vertrouwen in 2021.

Ik wens u, uw familie én uw onderneming een heel voorspoedig en gezond 2021 en ik hoop dat we elkaar gauw op één van de mooie locaties die Almere rijk is zullen treffen.Houd vol!

Kimberley Valentien, Voorzitter VBA

(Foto: Marco ter Beek)