Talent en de toekomst

22 februari 2021 10:30

Een nieuwe studie, een nieuwe woonplaats, een nieuwe stage of een nieuwe baan; Als student kan het iedere maand tijd zijn voor een nieuw begin. Ook bij Recruit a Student zijn we altijd klaar voor een nieuwe uitdaging! Dit jaar schrijven we namelijk niet alleen een column voor Almere Zaken, maar houden we jullie aankomend jaar aan de hand van interessante artikelen volledig op de hoogte van onze visie op de uitzendbranche, de arbeidsmarkt, de student-talenten uit onze poule en toffe samenwerkingen met onze opdrachtgevers en partners.

We voelen ons vereerd om ook weer in 2021 mee te mogen werken aan sociale en educatieve projecten om de jonge talenten van Almere een extra steuntje in de rug te geven. In juni zijn wij met dank aan JINC de trotse Baas van morgen, scholieren van verschillende middelbare scholen mogen ons de oren van ons hoofd vragen tijdens de JINC bliksemstages en ook in mei dit jaar zullen we weer deelnemers zijn aan Almere On Stage. Maar hier blijft het zeker niet bij! Studenten van het MBO college Poort en het Windesheim volgen bij ons workshops solliciteren en mogen bij ons op (virtuele) oefen sollicitatiegesprekken komen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat er meer directe samenwerkingen tussen scholen en het bedrijfsleven nodig zijn om jonge talenten en Almeerse ondernemers voor te bereiden op de toekomst.

Natuurlijk vergeten we daarnaast vooral niet waar we zelf het best in zijn; Het maken van de beste match tussen studenten, afgestudeerden en bedrijven. De huidige crisis biedt namelijk ook veel nieuwe kansen in sectoren waar je normaal niet zo snel studenten verwacht. Studenten kunnen namelijk veel meer dan biertjes tappen in de kroeg of de voorraad toiletpapier aanvullen in de buurtsuper. Bovendien is het flexibele karakter van onze uitzendkrachten en onze manier van werken voor veel bedrijven een oplossing voor personeelsuitdagingen in een onzekere tijd. Tegelijkertijd geven flexibele tijdelijke projecten studenten een kans om werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Op deze manier kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier jonge talenten aan zich binden en krijgen studenten de kans om werkervaring op te doen en uit te zoeken waar ze na hun studie het liefst zouden willen werken.

De afgelopen jaren hebben wij gezien dat er ontzettend veel mooie en interessante bedrijven in Flevoland gevestigd zijn. Helaas is dit onder studenten nog niet altijd bekend. Veel hoogopgeleide Almeerse young professionals vertrekken na het afronden van hun studie naar Amsterdam of Utrecht, omdat ze denken dat daar de meeste en interessantste banen te vinden zijn. In 2021 gaan wij weer onze uiterste best doen om jong talent te overtuigen van de kwaliteit en uitdaging die Almere te bieden heeft, zodat we de kennis van onze jonge talenten in Flevoland houden en we voorbereid zijn op de betere tijden die er aan zitten te komen. Wij zijn er klaar voor! Jullie ook?

Remco Breet

Eigenaar Recruit a Student Almere

Kijk voor meer informatie op de website van Recruit a Student Almere.