Steps en Miss Etam failliet verklaard

19 februari 2021 10:10

De modewinkels van Steps en Miss Etam verdwijnen definitief uit de winkelstraten van Almere. De keten is landelijk failliet verklaard. Het faillissement van de winkelketen is deze week door de Amsterdamse rechtbank uitgesproken.

Al langer was het onrustig omtrentom het modeconcers. Zo sloot de Miss Etam vestiging aan de Sytationstraat al vorig jaar haar deuren en ook de Outlet-winkel van Steps aan de Schutterzaak was niet langer geopend voor publiek. Miss Etam en Steps maakten eerder onderdeel uit van het Belgische modeconcern FNG dat in september vorig jaar failliet ging. De twee winkelketens werden vervolgens verkocht aan NXT Fashion. Extra problemen ontstonden toen het UWV het bedrijf geen NOW-steun wilde geven, omdat sprake is van een nieuwe onderneming die geen aanspraak kan maken op steun van de overheid.

Salarissen

Vorige maand werden de problemen daarom nog groter. Eigenaar NXT Fashion slaagde er niet in de salarissen over de maand januari te betalen. Het concern had daarom tien dagen geleden uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank heeft de faillisimentsaanvraag geggrond verklaard. Landelijk telt de modeketen 44 winkels, waar in totaal ruim 300 mensen werkzaam zijn.