Samen op weg naar Floriade Expo 2022

18 februari 2021 11:30

De Expo krijgt steeds meer vorm en inhoud. De lokale en regionale betrokkenheid is groot: van Flevofood op het gebied van lokaal en regionaal voedsel, CAPH met afvalverwerking en Fruithandel Smits tot Het Huis van de Vrede en het Kunstpaviljoen. Het Food Forum opent dit voorjaar al. Het is dé plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën genereren over het voedselsysteem van de toekomst. Aeres Hogeschool Almere heeft het hoogste punt bereikt. Floriade blijkt een ideale showcase voor de Bruggencampus Flevoland-Floriade en toont hoe een nieuwe aanpak leidt tot innovaties.

De inrichting van het Arboretum is in volle gang. Ruim 2.300 bomen zijn geplant. De vaste planten, heesters, bloemen en bollen zijn de grond in. Jacqueline van der Kloet en Niek Roozen zijn volop bezig met de beplantingsplannen voor boulevard, centrale plein en de busbanen. Firma Boogaart plant het voorterrein met 471 populieren; een typisch Almeerse boom.

De aanleg van de kabelbaan is gestart. Het Dobberend Bos drijft op het Weerwater bij Floriade. En er komt meer kunst. Met lokale, nationale en internationale makers werkt Floriade aan een cultuurprogramma dat ook inspeelt op de ontwikkelingen in de tuinbouw, de toekomst van de Groene Stad en de natuur.

Internationaal is het enthousiasme en de belangstelling voor de Expo en Almere groot. Touroperators zien uit naar de verkoop van dit highlight in Nederland en Almere in 2022. Deelnemende landen komen uit Azië, Afrika en Europa. Binnenkort presenteert Indonesië haar deelname.

Lokale ondernemers hebben zich verbonden aan de Floriade Business Club of aan Floriade als Supporter. We zijn in gesprek met potentiële partners. We werken aan zakelijke arrangementen en partnerships voor ondernemers om inspirerende evenementen te houden op de Expo en elkaar te kunnen ontmoeten en elkaar via Floriade te versterken.

Voor ondernemers in en rond Almere en de gemeente Almere is het van belang zich voor te bereiden op de vraag "Wat gaan wij de bezoekers nog meer bieden dan Floriade om hen te binden aan onze mooie stad?" Voor alle betrokkenen is het zaak om Almere goed in de pers te krijgen en de kansen die Almere biedt te laten zien. Met elkaar bouwen we aan een unieke plek voor Almeerders, ondernemers en bezoekers. Samen op naar de Expo in 2022!

Pieter Cloo

Sven Stimac

Directie Floriade Expo 2022