Rubriek Nieuwe Zaken: ZJ Advies

04 september 2020 13:35

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe ondernemer uit Almere voor. Deze keer is dat ZJ Advies, een jong en ambitieus boekhoud- en belastingkantoor aan de Willem Dreesweg 6c in Stad, gerund door Suzan de Jongste en Merwin Zijlsma.

 

Ten eerste: gefeliciteerd met jullie plek in de 'Sprout 25 onder de 25.' Hoe voelt het om genoemd te worden als de meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar?
Merwin: In eerste instantie geloofde we niet dat wij in deze lijst stonden en dachten we dat het een grapje was, er hebben namelijk al veel grote namen in deze lijst gestaan. We voelen ons dan ook heel erg vereerd.

 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om ZJ Advies op te zetten?
Suzan: Ik kende Merwin uit het eerste jaar van mijn studie HBO Bedrijfskunde, Merwin is hierna Fiscaal Recht gaan studeren aan de universiteit. Ik was al een langere tijd aan het ondernemen en daarom nam Merwin contact met mij op omdat hij wat wilde doen met de kennis die hij tijdens zijn studie heeft vergaard. Merwin had nog geen ervaring met ondernemen en nog geen kennis van marketing, daarom hebben we toen besloten het samen te gaan doen om zo onze krachten te bundelen.

 

Wat maakt jullie bedrijf anders dan andere bedrijven?
Suzan: ZJ Advies is geen stoffig boekhoudkantoor en ons doel is om echt het imago van een stoffige boekhouder te veranderen. Zo zijn wij momenteel de enige boekhouder in Nederland die actief is op TikTok en wij zijn ook actief op Instagram. Wij werken met een vast tarief per maand en niet met 'uurtje-factuurtje'. Ondanks dat de klant de complete boekhouding aan ons uitbesteedt, vinden wij het belangrijk dat de klant ook zelf inzicht heeft in zijn of haar boekhouding en goed begrijpt wat zijn inkomsten en uitgaven zijn.

 

Hoe ervaren jullie het ondernemersklimaat in Almere?
Merwin: Wij komen zelf uit Dronten en Tilburg en zochten een locatie in het midden, die ook nog eens goed bereikbaar was voor onze klanten. Wij hebben toen bewust gekozen voor Almere, juist ook omdat hier ook meer jonge ondernemers zijn.

Hoe zouden jullie je klanten omschrijven?
Merwin: Onze klanten zijn heel divers en dat maakt het werk voor ons ook zo leuk. Het zijn vaak zzp'ers en staan aan de start van een groeiend bedrijf.

 

Welk advies zouden jullie aan andere starters willen meegeven?
Suzan: Ons advies voor starters is om gewoon te beginnen. Je kan jaren besteden aan een bedrijfsplan, maar wij hebben gemerkt dat als je begint het vaak toch anders loopt. In je weg richting ondernemerschap leer je ontzettend veel en blijf je jezelf continue ontwikkelen.

 

Op welke manier werken jullie samen met andere Almeerse ondernemers?
Merwin: Wij zijn nu een half jaar in Almere gevestigd en worden steeds bekender met andere ondernemers in Almere. Inmiddels groeit onze klantenkring in de stad en proberen wij ook steeds meer onze benodigdheden bij andere lokale ondernemers af te nemen.

 

Suzan, je hebt inmiddels naast ZJ Advies ook een eigen bedrijf in sieraden en een bedrijf in stropdassen. Alledrie succesvol. Ook nomineerde het tijdschrift Viva je als Zakenwonder. Hoe is het om zo jong al zoveel bereikt te hebben?
Suzan: Ik had altijd een doel voor ogen, als ik klaar ben met mijn studie wil ik direct fulltime werken in mijn eigen bedrijf. Daarom had ik al sinds jonge leeftijd in mijn vrije tijd aan mijn bedrijven gewerkt. Dat doel is gelukt en dat kwam mede door de naamsbekendheid die ik kreeg door de nominaties. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik nu elke dag en kan doen wat ik het allerliefste doe: ondernemen.

 

Wat vinden jullie het zwaarst aan ondernemer zijn? Waar loop je tegen aan?
Merwin: Iets opbouwen vanuit niets is in het begin erg lastig. Dan ineens gaat je bedrijf groeien en loop je tegen allemaal dingen aan zoals personeel, verzekeringen, een kantoor, enzovoort. Dat zijn dingen waar je niet als eerste aan denkt als je een bedrijf start, maar die wel belangrijk zijn.

 

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?
Suzan: In de toekomst zouden we graag nog meer ondernemers willen helpen. Wij hebben de ambitie om meerdere kantoren te hebben door heel Nederland waardoor we een landelijke dekking krijgen. Wij willen een bekende naam worden op het gebied van boekhouding en belastingen.

 

Benieuwd naar meer Nieuwe Zaken in Almere? Lees hier de vorige editie van Nieuwe Zaken.