Rubriek Nieuwe Zaken: Business Boosting

20 november 2020 10:35

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe ondernemer uit Almere voor. Deze keer is dat Winston Teeuwissen, eigenaar van Business Boosting, een bedrijf dat andere ondernemers helpt met groeien en hun online zicht- en vindbaarheid.

Wat doet je bedrijf precies?

De meeste ondernemers beginnen een onderneming omdat ze iets goed kunnen of omdat ze iets leuk vinden. Maar er komt bij het ondernemerschap veel meer kijken dan alleen datgene wat jij leuk vindt en wat jij goed kan. Daar kan ik, samen met mijn specialisten, bedrijven bij helpen. Ik richt me met name op Zzp'ers en Mkb's en ben gespecialiseerd in Online Marketing en Social Media.

Hoe ben je op het idee gekomen om Business Boosting op te zetten?

Dat ik ondernemer wilde worden, wist ik al jong. Het ondernemerschap zit in de familie. Mijn vader is timmerman en werkt ook voor zichzelf. Ik wilde dat ook, maar dan wel een ander vakgebied. Ik ben na mijn middelbare school aan Windesheim in Almere gaan studeren, commerciële economie. Al in mijn tweede jaar begon ik met wat opdrachten. Maar naast mijn studie heb ik mezelf ook veel aangeleverd, veel geoefend en zag vooral waar andere bedrijven mee worstelden. Daar begon het bij mij, dat ik andere bedrijven wilden helpen.

Waarom wilde je eigen ondernemer worden?

Misschien is het koppigheid, maar ik denk vaak dat ik dingen anders zie, beter wil doen en op mijn eigen wijze wil kunnen aanpakken. Ik vind niet snel iets goed genoeg en in mijn eigen bedrijf kan ik dat helemaal uitleven. Bovendien is bij een eigen bedrijf het rendement hoger, mijn eigen kunnen is mijn eigen beloning. Het geeft me ook de vrijheid om hoe, wanneer en waar te werken waar ik wil. Al is dat soms ook een keerzijde, want ik maak veel meer uren dan ik in loondienst zou doen.

Hoe ervaar je het ondernemersklimaat in Almere?

Almere is voor ondernemers echt top. Het is een stad die nog vol in groei zit en dat betekent dat je als kleine starter ook kan meegroeien en meeliften met de ontwikkeling die de stad doormaakt. De locatie van de stad is ook ideaal, want het is een mooi centrale plek om het hele land door te kunnen. Ik ben natuurlijk nog pril in ondernemen, maar ik ervaar van andere ondernemers veel steun en samenwerking. Het netwerk van zelfstandigen is in Almere groot, en net als ik zijn er veel jonge ondernemers die met behulp van de gemeente en hun netwerk de stap durven en kunnen zetten naar hun eigen bedrijf. Almere steekt daar echt bovenuit in vergelijking met de rest van Nederland.

Waar loop je tegenaan als startende ondernemer?

Waar ik voornamelijk tegenaan loop zijn toch wel de vooroordelen die ik krijg vanwege mijn leeftijd. Ik ben nu 23 jaar en ik merk dat mensen me soms minder serieus nemen dan oudere collega's. Geef me een kans, denk ik dan, dan kan ik laten zien wat ik kan. Maar die kans moet je inderdaad wel krijgen, zodat ik dat trackrecord kan opbouwen. Gelukkig gaat dat al steeds beter. Ook omdat tevreden klanten van me hun verhaal vertellen en met mond-tot-mondreclame mijn klantenkring vanzelf groter wordt.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Dat zijn er teveel om op te noemen. Ik ben iemand die zijn blik altijd vooruit heeft staan en zich altijd wil blijven ontwikkelen en nieuwe dingen wil doen. Zo ben ik me nu bijvoorbeeld aan het verdiepen in podcast, maar dat is maar een klein voorbeeld van nieuwe uitdagingen die ik voor mezelf opstel. Mijn voornaamste ambitie is om een gevestigde naam te worden de komende jaren. Dat ik van waarde wordt voor bedrijven en dat steeds meer uitbouw. Ik zou het ook geweldig vinden om in de toekomst een groot merk of groot bedrijf aan mijn klantenbestand te mogen toevoegen. En misschien zelfs wel over de landsgrenzen te gaan kijken.

Ook in aamerking komen voor deze rubriek? Stuur een korte pitch met wie je bent en wat je doet naar: redactie@almerezaken.nl

(Foto's: Fred Rotgans)