Rubriek Eigen Zaken: SenS Online Solutions

04 september 2020 13:42

Elke editie vraagt Almere Zaken een Almeerse ondernemer zijn of haar persoonlijke drijfveren. Deze editie is dat Robin Sluijter, sinds 2008 de eigenaar van SenS Online Solutions.

 

Wat doet je bedrijf precies?
SenS Online Solutions doet eigenlijk precies wat de naam zegt: we bieden oplossingen voor alles wat een bedrijf online kan tegenkomen. Dat kan bijvoorbeeld zijn om beter vindbaar te worden op internet, meer verkeer naar de websites van het bedrijf willen krijgen of zorgen dat er daadwerkelijk vaker gekocht of gebeld wordt als men eenmaal op de website is. Alle grote, maar ook kleine vraagstukken kunnen we aanpakken. We beginnen altijd met een kosteloze analyse en een gesprek, daarna kijken we per klant wat we kunnen doen. We helpen zowel met websites, maar ook met het maken van content of bijvoorbeeld het effectief inzetten van social media.

 

Waarom ben je ondernemer geworden?
Uit onvrede over hoe het er aan toe ging in de wereld van internetmarketing. Veel bedrijven lieten niet zien wat ze daadwerkelijk deden, ik wilde dat wel. Ik wil transparantie, laten zien wat we doen. Doordat we een transparante en begrijpelijke aanpak hebben, zijn onze klanten echt betrokken bij onze dienstverlening. Daarom ben ik ook zo blij dat we als één van de eerste bedrijven in Nederland een Google Premier Partner status hebben, dat laat zien dat we eerlijk en transparant zijn.

 

Wat is je band met Almere?
Wat is mijn band niét met Almere, kan ik beter zeggen. Ik ben echt een trotse Almeerder. Ik woon hier al sinds mijn zesde en het is echt een mooie groeistad. Om de stad en de sport nog meer te ondersteunen zijn we daarom ook sponsor van Almere City FC geworden, dus dat geeft ook wel aan hoezeer Almere in mijn hart zit. Ook zijn we businessclub-partner en hebben we veel Almeerse bedrijven als klant. Thuiswedstrijden blijven mooi, zowel sportief als zakelijk. Al hebben we klanten door heel Europa en zelfs daarbuiten. Het enige wat we nodig hebben is internet en onze specialisten.

 

Wat doe je als jullie niet aan het werk zijn?
Om eerlijk te zijn, werk ik veel. Het is pas sinds ik vorig jaar een dochtertje heb gekregen dat ik wat minder werk en meer tijd besteed aan privé-zaken. Ik probeer ook echt wat minder uren te werken, zodat ik meer tijd heb voor haar en mijn vriendin, en ook voor mijn vrienden. Daar geniet ik van. Net als van sporten, dat doe ik graag en veel vooral. Ik krijg er energie van. Maar toch sluipt dat vele werken er vaak wel weer in, zoals de afgelopen maanden met corona. Dan worden de werkdagen al snel weer langer en moet ik ook zelf weer op de rem trappen dat het niet teveel wordt, zodat ik tijd overhoud voor mijn vrienden en familie. En tijdens mijn vakantie gewoon een out of office-reply aanzet.

 

Wat motiveert je in het leven?
Mijn motivatie is begonnen door bedrijven zo goed mogelijk te helpen, zodat er zoveel mogelijk positiviteit rondom het bedrijf ontstaat. Dat is nog steeds mijn motivatie, maar daar is nu ook mijn dochter Aimée bijgekomen. Zij laat me zien wat echt belangrijk in het leven is en ik voel dat ik nu ook werk voor haar toekomst, ik wil dat zij het goed heeft later. Dat is mijn drijfveer. Daarnaast wil ik echt de bedrijven die bij ons klant zijn helpen. Ik heb ook geen sales-mensen in huis. Ik geloof namelijk dat onze klanten onze ambassadeurs zijn. Zij vertellen door aan anderen wat wij voor ze doen, een betere reclame is er niet.

 

Welk advies heb je voor startende ondernemers?
Mijn beste raad zou zijn: houd helder voor ogen wat je wil en leg daar je focus op. Kom deadlines na en wees eerlijk over de verwachtingen. Daarmee voorkom je teleurstellingen en weten klanten altijd wat ze aan je hebben.

 

Waar zie je jezelf over tien jaar?
Dat vind ik een lastige vraag. De organisatie van SenS draait. En ik wil blijven groeien als bedrijf, maar wel dat de flexibiliteit die we nu hebben overeind blijft. Wel kunnen we altijd nog de processen verbeteren, effectiever worden. En het online landschap verandert voortdurend, dus wij zullen ons daarin mee veranderen. Maar om eerlijk te zijn plan ik niet eens de komende vijf jaar vooruit, dus tien jaar vooruitkijken doe ik niet. Ik ben op dit moment heel tevreden met en trots op hoe het nu gaat.

 

Benieuwd naar meer Eigen Zaken in Almere? Lees hier de vorige editie van deze rubriek.