Recruit a Student: Jong talent groeit door

18 december 2020 11:05

Onze stagiair doet op dit moment een onderzoek naar een belangrijke fase in het leven van een student: de overgang van studerend talent naar werkende Young Professional. In zijn scriptie lezen we dat verschillende studies hebben aangetoond dat doorgroeimogelijkheden, opleiding en ontwikkeling enorm belangrijk zijn voor pas afgestudeerden in hun zoektocht naar een eerste 'echte' baan. Werk moet dus niet altijd afwisselend zijn en goed verdienen (de nummers 1 en 2 van de lijst), maar je moet er dus ook de ruimte krijgen om je talent nog verder te kunnen ontwikkelen.

Dit is zeker iets dat wij zelf ook ervaren. Studenten werken namelijk niet altijd alleen voor het geld. De meeste kandidaten die wij spreken vinden het namelijk veel belangrijker om een interessante bijbaan te hebben die aansluit op hun studie en waar ze de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. En zo'n gek idee is dat nog niet, want hoe vaak heb jij iemand afgewezen, omdat de kandidaat te weinig ervaring had?

Het zoeken naar de juiste talenten begint naar onze mening dus niet per definitie bij de werving van starters of kandidaten die al langer geleden afgestudeerd zijn (natuurlijk die heb je ook nodig), maar zeker ook bij Almeerse studenten. Van een student kan je op een heel laagdrempelige manier een waardevolle ambassadeur van jouw bedrijf maken. In het begin zullen ze slechts de eenvoudige taken op zich nemen, maar door steeds meer opdrachten aan studenten over te laten en ze steeds meer verantwoordelijkheden te geven, heb je snel een waardevolle expert in huis. Door een deurtje (of meerdere) open te zetten, lukt het om een jong talent te binden aan jouw bedrijf en te behouden voor de toekomst. Dit hoeven zeker niet alleen werkstudenten te zijn. Ook stagiaires en co-maker groepen spelen een belangrijke rol binnen de innovatie en ontwikkeling van bedrijven.

Onze stagiair is inmiddels bezig met de laatste loodjes. Begin 2021 studeert hij af en is hij er zelf klaar voor om te beginnen aan het werkende leven. Misschien wel bij ons. Door te investeren in jonge talenten kunnen wij er in het nieuwe jaar weer volop tegenaan! Wij wensen iedereen een heel talentvol 2021 toe.

Remco Breet, Eigenaar Recruit a Student Almere

(Foto: Marco ter Beek)