Rabobank: Energie

18 december 2020 11:05

Eerlijk is eerlijk: ook ik vind het thuiswerken regelmatig saai. Ik mis de persoonlijke contacten met collega's, klanten en partners en het bijwonen van de mooie activiteiten in de stad. In de zomer mochten we langzaam aan naar buiten, uiteraard rekening houdend met de maatregelen.

Zo was ik samen met collega's en vrijwilligers bij de Aardappelbergactie op het Mandelaplein. Flevolandse boeren bleven met hun frietaardappelen zitten en wij brachten de consument naar hen toe. Ik genoot van deze dag, kreeg er energie van. Ook mijn deelname aan de ondernemerspitch van de gemeente als jurylid gaf mij energie. Mooi om te zien hoe creatief Almeerse ondernemers kijken naar wat wél kan in de stad. De bank steunde het winnende corona-proof initiatief; het Ally Amfi-theater. De onthulling van de Walk of Fame tegel in het stadshart was voor mij helaas voorlopig het laatste fysieke event van dit jaar. Nu de maatregelen weer verscherpt zijn, hebben we opnieuw nauw contact met onze klanten om te kijken waar we mogelijk kunnen helpen. Het zijn moeilijke vraagstukken, bedrijven zoeken manieren om de tweede corona-golf door te komen. We kunnen niet iedereen helpen, maar met ons netwerk en expertise kunnen we ons wel honderd procent inzetten.

Door de coronacrisis, wordt de aandacht op nóg grotere issues afgeleid. Denk aan de klimaat-verandering. Ondernemen zoals het was, zal deels veranderen. Een bedrijf dat duurzaam onderneemt, is meer toekomstbestendig dan een bedrijf waar niet of nauwelijks aandacht wordt besteed aan de energietransitie. Als coöperatieve bank vinden wij het belangrijk om te participeren in netwerken en partijen bij elkaar te brengen. Op deze manier kunnen we met elkaar een bijdrage leveren aan de energietransitie. Bedrijven hebben vooral behoefte aan con-cretisering. Kantoren en bedrijfspanden moeten tenslotte uiterlijk in januari 2023 over minimaal energielabel C beschikken. Eigenaren moeten daarom nu al nadenken over manieren om hun pand te verduurzamen. Rabobank Almere kan hier als spin in het web een rol in spelen. Wij kunnen ondernemers adviseren over wat er allemaal nodig is in deze energietransitie. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk van bedrijven die ondernemers verder kunnen helpen. Mensen samen brengen en krachten bundelen; hier krijg ik weer energie van.

Ik wens iedereen een gezond & energiek 2021 toe!

Ferry Huurman, Directievoorzitter Rabobank Almere

(Foto: aangeleverd)