Panattoni: Nieuwe kansen

19 februari 2021 09:00

De positie van Almere als nationaal distributie knooppunt is al gevestigd en met de ontwikkeling van Panattoni's ultramoderne distributiecentrum op bedrijventerrein Stichtsekant wordt een representatieve moderne faciliteit geboden aan bedrijven die zich in het hart van Nederland willen vestigen.

Op 12 januari jongstleden is Panattoni Nederland gestart met de ontwikkeling van het 23.500 m2 groot logistiek distributiecentrum en speelt daarmee in op de groei van transport bewegingen in Nederland, die ook door toenemende online aankopen ontstaat. De economische kracht van Almere en de regio eromheen is van groot belang geweest bij de keuze voor Almere als ontwikkellocatie. Het aantal inwoners van Almere is de afgelopen jaren stevig gegroeid naar 215.000, en het is de verwachting dat deze groei doorzet naar 350.000 inwoners.

Driehoek

Voor Panattoni is ook van belang dat Almere qua economische bedrijvigheid en de geografische ligging een belangrijke rol speelt in de driehoek Amsterdam, het Gooi en Flevoland. De uitbreiding van de A6 naar zes stroken en een verdubbeling van het aantal sporen van de Flevolijn, en de mogelijke bouw van een nieuwe brug of tunnel richting Amsterdam zal de kracht van Almere nog verder versterken. Panattoni vindt het vanzelfsprekend van groot belang om bij de ontwikkeling van het distributiecentrum rekening te houden met de huidige maatschappelijke eisen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid

Het distributiecentrum krijgt bij oplevering een BREEAM-certificaat Very Good, waarmee duurzaamheid op het gebied van milieueisen, gezondheid en toekomstbestendigheid gegarandeerd zijn. Dat voor toekomstige werknemers het bedrijventerrein via openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar is, is ook een pré. Het nieuwe distributiecentrum zal in 2022 worden opgeleverd en is beschikbaar voor (deel)verhuur. Units van circa 4.500 m2 tot 23.000 m2 bieden huurders een variëteit aan mogelijkheden.

Jeroen Gerritsen

Managing Director Panattoni Netherlands

Meer informatie: nlinfo@panattonieurope.com

Tel: 020-2105540

Website: www.panattonieurope.com/nl/land/nederland/