Onderneming van het jaar Dierenkliniek Almere Stad: 'Het belang van dieren staat altijd voorop'

23 februari 2021 14:15

Aangenaam verrast was Sandra Rossen, eigenaar van Dierenkliniek Almere Stad, toen zij begin dit jaar de titel 'Onderneming van het Jaar' won in de categorie kleinbedrijf. Toch kwam voor velen de overwinning niet als een verrassing, aangezien de dierenkliniek zich op diverse manieren onderscheidt in haar vakgebied. Zo is de kliniek dit jaar volledig gedigitaliseerd en is zij tevens de enige dierenkliniek in Almere die voor haar eigen klanten buiten openingstijden ook een spoeddienst beschikbaar heeft.

"Een kroon op ons werk", zo omschrijft Sandra Rossen de prijs voor de Onderneming van het jaar 2021. "We zijn ontroerd door de vele stemmen die onze klanten aan ons gegeven hebben. Zeker dit jaar is het een hele uitdaging om je als bedrijf toch verder te kunnen ontwikkelen. Het thema was 'omdenken' en dat is iets wat we wel gedaan hebben. Zo zijn we dit jaar helemaal gaan digitaliseren. We hebben met het hele team een opleiding gevolgd om te digitaliseren en we hebben hypermoderne apparatuur aangeschaft. Alles wordt nu via een digitaal systeem met iPads ingevoerd zodat iedereen op de hoogte is van waar een dier voor komt, wat er gedaan moet worden en hoe de narcose en recovery verloopt."

Spoeddienst

De spoeddienst is ook iets waarin Dierenkliniek Almere Stad zich onderscheidt ten opzichte van andere dierenartsen in Almere. De prijswinnende kliniek is de enige dierenkliniek in Almere waar klanten buiten openingstijden met spoedsituaties bij hun eigen dierenarts terecht kunnen.Rossen: "Het belang van het dier staat bij ons altijd voorop. Dieren worden buiten de openingstijden van de kliniek ook ziek en hebben dan gewoon hulp nodig. En dan ben ik blij dat ik er voor hen en de baasjes kan zijn."

YouTube

Door de coronacrisis kreeg de dierenarts ook veel vragen van baasjes over ze bijvoorbeeld zelf een pil moesten geven aan hun kat, de ogen moesten zalven van hun hond of hun konijn moesten dwangvoeren. Rossen besloot hier slim op in te spelen door video's te maken en deze op YouTube te plaatsen. "Het voordeel is dat mensen dan goed kunnen zien hoe je bepaalde handelingen bij je huisdier zelf kunt verrichten. Ik vind het ook nog eens leuk om te maken, dus er zullen de komende tijd zeker meer filmpjes op YouTube gaan verschijnen."

Meer informatie over de dierenkliniek is te vinden op https://www.dierenkliniekalmerestad.nl/ of kijk het YouTube-kanaal: Sandra de dierenarts.

Dierenkliniek Almere Stad

Wimpelplantsoen 126

1319 ED Almere

Tel: 036- 369 0535