Kinderen Philippe van Thiel gaan verder met Haddock Watersport

08 juni 2021 09:15

Max van Thiel (22), de zoon van de onlangs overleden Philippe van Thiel, gaat samen met zijn zus Jia (20) en mogelijk ook zijn oudere broer, Thomas (32) Haddock Watersport voortzetten. Max wil ook de jachthaven aan de Noorderplassen die zijn vader voor ogen stond, realiseren. "Het businessplan is klaar. Dat heb ik gemaakt als afstudeerscriptie voor mijn studie commerciële economie", zegt Max.

In de plannen wordt de nieuwe jachthaven aan de Noorderplassen een groene oase. "Rondom het terrein willen we veel bomen en planten en als het zover is dan ook een groenbeheerder aanstellen zodat de parkachtige omgeving mooi onderhouden wordt", vertelt Max. De jonge ondernemer staat een jachthaven met zeilschool voor ogen. "Die zeilschool trekt watersporters aan. En ook voor de Almeerse jeugd is het belangrijk. De cursussen die Haddock al gaf, willen we daar voortzetten."

Voordeel

Haddock vestigen aan de Noorderplassen heeft een groot voordeel. Er komt geen botenopslag, werf en klusterrein bij de nieuwe jachthaven die Max wil ontwikkelen. "We hebben aan de Hoge Vaart, op ruim 10 minuten varen, al de Haddock botenopslag aan de Damsluisweg", legt Max uit. "Daar is een klusterrein, werf en de winteropslag. Dat betekent dat de nieuwe jachthaven niet ontsierd wordt door opgeslagen boten. Omwonenden hoeven daar dus niet bang voor te zijn. In mijn plannen gaat de jachthaven helemaal op in het groen."

Zomerterras

In het plan van de kinderen komt geen grootschalige horeca voor. "We willen alleen een fijn zomerterras met een kleine binnenruimte. Daar kunnen de watersporters en de ouders van cursisten zich een kopje koffie en kleine snacks laten smaken. En natuurlijk ook de passerende fietsers die willen genieten van de bootjes." In de buurt van de nieuwe jachthaven is een groter horecapand gepland. "Dat gaat helemaal buiten Haddock om, maar is natuurlijk wel een win-win situatie", zegt Max.

Zekerheid

Het watersportleven is Max met de paplepel ingegeven: "Net als mijn vader kan ik genieten van de oneindige vergezichten die water biedt. Mijn vader nam mij al lange tijd mee in zijn plannen, ik heb veel van hem geleerd. In zijn groene ideeën en duurzame bouw van de jachthaven kan ik me helemaal vinden." Om zich heen heeft Max een team van mensen dat hem adviseert en steunt. "Zij brengen mij de zekerheid die mijn vader me ook gaf. Ik toets al mijn ideeën bij hen. En zij weten van de hoed en de rand als het om Haddock gaat."

Randvoorwaarden

De gemeente heeft inmiddels een locatie-onderzoek gedaan voor een nieuwe jachthaven aan de Noorderplassen. Het meest waarschijnlijke is dat de haven aan de Von Draisweg komt, ook de plek die Philippe van Thiel voor ogen had. "De gemeente stelt randvoorwaarden aan de jachthaven, en die komen naadloos overeen met mijn plannen", zegt Max. "Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over de toewijzing van de jachthaven. Als hij direct gegund wordt aan ons, de kinderen van Philippe, dan kunnen we snel schakelen, de oude ligplaatshouders van Haddock weer een plekje geven en flink bijdragen aan het oplossen van het ligplaatsenprobleem in de stad. En de Almeerse kinderen weer een mooie plek bieden om aan al onze watersportcursussen mee te doen."

Binnenkort komt de nieuwe jachthaven op de agenda van de Politieke Markt. Max van Thiel gaat daar inspreken om hun plannen voor de nieuwe jachthaven voor het voetlicht te brengen. De raadsvergadering is online te volgen op almere.notubiz.nl/