Italië bevestigt deelname aan Floriade Expo 2022

29 maart 2021 10:00

Italië heeft haar deelname aan de Floriade Expo 2022 officieel bevestigd. Het land is toegevoegd aan de lijst met internationale deelnemers die volgend jaar hun visie op een gezonde groene stad en hun cultuur tentoonstellen op de Expo in Almere.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi di Maio schrijft in zijn brief aan het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dat hij er zeker van is dat het land de komende maanden op creatieve en innovatieve wijze een inzending voor de Expo zal verzorgen, die past binnen het thema van de Expo 'Growing Green Cities'. Verder geeft hij aan dat Italië ernaar uitkijkt om via Floriade wereldwijd zichtbaarder te worden in de tuinbouwsector, kennis uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan met zakelijke partners.

Floriade Expo

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema "Growing Green Cities" centraal. Het expo-terrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.