Horeca Almere en #ALLYBLIJFTBINNEN doneren kerstpakketten

18 december 2020 08:30

Stichting #ALLYBLIJFTBINNEN is samen met Almeerse horecaondernemers een actie gestart om deze maand duizend kerstpakketten te bezorgen. Via een poster in de krant van Almere DEZE WEEK maken mensen kans op een van de kerstpakketten. De horecaondernemers en de stichting willen hiermee mensen een hart onder de riem steken in deze feestmaand.

"Deze poster staat voor verbinding, waarmee we laten zien dat we aan elkaar denken en dat we samen door deze donkere dagen heen komen", aldus Charlotte Schreuders van ALLYBLIJFTBINNEN. Onder de noemer "#ALLYvoorAlmere" staan er deze decembermaand nog meer acties op de planning.

Kaartenactie

Naast de eerder genoemde kerstpakketten-actie worden er vanaf deze week maar liefst 5000 kaarten met een persoonlijke boodschap verspreid om mensen een hart onder de riem te steken. Deze kaarten worden handgeschreven door vele enthousiaste vrijwilligers die ook graag hun steentje bij willen dragen. Ze vallen op de mat bij onder andere studenten en ouderen, maar je kunt ook zelf iemand een persoonlijke boodschap en een kaartje sturen.

Oud en nieuw

Ook met oud en nieuw staat er iets te gebeuren. Een actie door de hele stad te zien, te volgen via televisie en online kanalen. De precieze invulling blijft nog even geheim, hierover zal binnenkort meer gecommuniceerd worden. Het belooft een spektakel te worden, om toch op passende wijze afscheid te nemen van 2020 en feestelijk het nieuwe jaar in te luiden.

Bruggenbouwer

ALLYBLIJFTBINNEN is in maart 2020 gestart door drie ondernemingen die door de coronacrisis zonder opdrachten kwamen te zitten. Ze wilden niet bij de pakken neer gaan zitten, maar doorpakken en positiviteit verspreiden. "Samen iets doen voor Almere, iets voor je buren, maar juist ook onbekende stadsgenoten. Het doel van alle acties is om mensen een hart onder de riem te steken, maar ook om te verbinden," vertelt Charlotte Schreuders. Voor hun acties werden zij op de Dag van de Ondernemer in november beloond met een unieke prijs. Uit handen van wethouder Maaike Veeningen ontvingen zij de ALLY Bruggenbouwer Award.

Stichting

Inmiddels is ALLYBLIJFTBINNEN een stichting geworden. Het collectief bestaat uit Kevin van Drumpt, Martijn Groot, Mitchell Geleijnse, Stefano Hennevelt en Charlotte Schreuders. Met z'n vijven bedenken ze steeds iets nieuws om Almeerders te verrassen en blij te maken in deze coronatijd. Schreuders: "Het gaat altijd om ludieke acties die een waarde hebben omdat het vanuit het hart komt en mensen raakt. De kleinste dingen kunnen het grootste effect hebben, als je maar handelt vanuit de goede intenties om iets voor anderen te doen."