Honderdste Almeerder dankzij Floriade Werkbedrijf aan het werk

10 juni 2021 14:45

Randstad, UWV en de gemeente Almere zijn verheugd dat zij met het Floriade Werkbedrijf inmiddels 100 mensen aan werk hebben geholpen. Dylan de Vos (27) is de 100e Almeerder die met hulp van het Floriade Werkbedrijf aan het werk is gekomen. Inmiddels werkt Dylan bij de Baljetgroep en assisteert hij bij de live-registraties van bijeenkomsten voor de gemeente en Floriade.

Bedrijven die werken aan Floriade Expo 2022 moeten via de zogeheten SROI-verplichting vijf procent van hun omzet inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor een half jaar te helpen aan een baan. Na dat half jaar gaan ze óf met contract bij het bedrijf werken óf ze worden bemiddeld naar een andere baan. Waar nodig is er ondersteuning van een jobcoach en wordt loopbaanadvies gegeven. Wethouder Froukje de Jonge: "Wij feliciteren Dylan natuurlijk van harte en zijn blij dat de samenwerking met Randstad en het UWV zo op stoom ligt. Mooi om te zien hoeveel bedrijven ook op dit gebied kunnen betekenen bij de ontwikkelingen rondom de Floriade."

Trots

Het is voor Dylan niet zomaar een werkplek. Het is de baan waar hij al tien jaar naar verlangt en hard voor heeft geknokt. Dylan: "Tijdens mijn werk op een passagiersschip maakte ik ook flyers over de boottochten en een video over de werking van de motoren." Het smaakte naar meer. Hij volgt opleiding na opleiding. Zijn droom: een baan vinden in de audiovisuele wereld. "Ik help bij het maken van technische verbindingen. Ik zorg ervoor dat de cameraman niet over de kabels struikelt en monteer videobeelden. Ik ben trots op mezelf; op wat ik nu doe en heb mijn droombaan gevonden."