Help jong talent groeien

22 april 2021 14:45

Studenten zijn onze toekomst. Zij zijn straks de financieel adviseurs, wetenschappers, bouwvakkers, ondernemers en verpleegkundigen die onze economie draaiende houden en voor ons zullen zorgen. Wij vinden het daarom belangrijk om onze jonge talenten in Almere zo goed mogelijk te helpen zich voor te bereiden op deze toekomst. Want dromen najagen of überhaupt bedenken wat je graag zou willen bereiken, is niet zo simpel.

Het helpen van studenten en starters op de arbeidsmarkt is voor ons altijd de belangrijkste motivatie geweest om met Recruit a Student te starten. 3 jaar later is dit nog steeds de grootste drijfveer van ons team. We willen graag meer zijn dan alleen een uitzendbureau dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. Natuurlijk is dat nog steeds de kern van onze business, maar alleen goede matches maken is voor ons niet voldoende. Bij Recruit a Student willen we onze jonge talenten iets meegeven voor de toekomst. Hopelijk denken ze later nog eens aan ons terug; 'Die mensen van Recruit a Student waren zo gek nog niet!'

In Almere zijn er verschillende sociale initiatieven waar je als ondernemer aan kunt deelnemen. De afgelopen weken hebben wij ervoor gekozen om in te gaan op de uitnodigingen van het MBO college Poort en het Windesheim. Voor beide onderwijsinstellingen hebben we gastcolleges mogen geven over solliciteren, het maken van een goed CV en het schrijven van een sterke motivatiebrief. Ons hele team werkt hier aan mee. Iedere intercedent heeft namelijk andere tips en tricks voor jonge sollicitanten.

Daarnaast heeft een groep jonge ondernemers ons het hemd van het lijf gevraagd over het starten van een eigen bedrijf. Alle vooroordelen over het ondernemerschap, dromen en mogelijkheden zijn de revue gepasseerd.

In mei staat er nog een tof project op de planning; Almere on Stage! Op deze dag krijgen middelbare scholieren de kans om met zoveel mogelijk beroepen in contact te komen. Op deze manier kunnen ze op een laagdrempelige manier kennis maken met functies die voor hen later interessant kunnen zijn. Na deze dag krijgen ze de mogelijkheid een dagje mee te lopen bij het bedrijf waar ze het beste gevoel bij hebben. Een super toffe manier om jonge talenten te inspireren ook voor jouw vak te kiezen!

Door het gesprek met scholieren en onze uitzendkrachten aan te gaan, leren we wat hun wensen, valkuilen en talenten te zijn. Hierdoor kennen we onze doelgroep steeds beter en weten we wat ervoor nodig is om ze te motiveren en helpen. Indirect is dit van grote invloed op onze kernactiviteit, namelijk het verbinden van opdrachtgevers en uitzendkrachten. Hoe beter je iemand kent, hoe makkelijker het is om de juiste medewerker te vinden voor een openstaande vacature.

Op deze manier helpen we dan niet alleen onze studenten, maar ook onze opdrachtgevers. Door studenten al vroeg voor te bereiden op de arbeidsmarkt openen we deuren voor hen, maar dus ook voor onszelf.

Remco Breet

Eigenaar Recruit a Student Almere

Kijk voor meer informatie op de website van Recruit a Student Almere.