Gemeente gaat op zoek naar andere locatie voor patatfabriek

30 april 2021 12:40

De gemeente heeft het voornemen om de komst van een patatfabriek op Hollandsekant te weigeren. In de omgeving van de fabriek, die op de Beemsterweg 21 moet komen, ontstond de laatste weken veel commotie.

De patatfabriek Frites uit Zuyd uit Zaandam wilde zich in het pand vestigen waar tot vorig jaar Dutch Meat Service was gevestigd. Bij het pand zou een twintig meter hoge schoorsteen komen om de geur af te voeren. Omwonenden kwamen in verweer tegen het voornemen van de fabriek. Zijn vrezen stankoverlast. Bewoner Mirjam van Ouwel startte een petitie die al meer dan 1500 keer is ondertekend, vooral door bewoners van Muziekwijk en Literatuurwijk.

"Ik woon hemelsbreed 300 meter van dat pand vandaan", aldus Van Ouwel. "Zelfs met een hoge schoorsteen blijft sprake van stankoverlast. Ik ben niet tegen de komst van een frietfabriek, het levert werkgelegenheid op. Maar ik weet niet waarom die fabriek op bedrijventerrein als Hollandsekant wil zitten, het hoort op een industrieterrein zoals De Vaart in Buiten."

Weigeren

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat geluisterd is naar de indieners van de petitie. "We hebben met de indieners gesproken en hebben aangegeven, gezien het feit dat een dergelijk bedrijf daar niet echt past en de bezwaren van de omgeving, dat wij voornemens zijn in goed overleg een andere locatie te zoeken voor dit initiatie. We zijn dus ook voornemens de aanvraag te weigeren."