FocusCoach Willy Pardijs

18 december 2020 07:10

Elke editie stelt Almere Zaken een nieuwe ondernemer uit Almere voor. Deze keer is dat Willy Pardijs met haar onderneming FocusCoach. Zij geeft met haar bedrijf focustraining aan coaches en trainers met een eigen praktijk.

Wat doet je bedrijf FocusCoach precies?

Mijn bedrijf richt zich op de focus houden. Ik zie dat je als ondernemer heel druk bent, maar toch is er aan het eind van de dag geen resultaat geboe kt. Er is door afleiding veel verlies van tijd en omzet. Door inzichten en tools te geven over hoe je goed kunt focussen en de juiste keuzes kunt maken, zorg ik dat mensen meer plezier en helderheid ervaren en zo wel de dag met resultaat afronden. Dit biedt rust en je hebt geen verlies van tijd en omzet meer.

Hoe ben je op het idee gekomen om FocusCoach op te zetten?

Ik kom oorspronkelijk uit de grafische industrie. Dat was heerlijk divers werk, ik kon mijn ervaring en creativiteit erin kwijt. Ik was bij alle bedrijfstakken de offline communicatie adviseur. De industrie is zichtbaar veranderd. Ik zag dat de nadruk steeds meer op de online mogelijkheden kwam te liggen. Daarom ben ik de opleidingen online marketing en online trainen gaan doen. Omdat ik zag dat daar de nieuwe kansen in lagen, maar ook voor mijn eigen stuk persoonlijke ontwikkeling. Door eerst voor mezelf een eenvoudige methode te ontwikkelen ervoer ik dat ik mensen ook op dat gebied kon coachen om een stap verder te komen. Toen viel bij mij het kwartje: dit is wat ik na al die jaren echt wil gaan doen.

Hoe kun je je klanten het best omschrijven?

Eerst was dat heel divers, want ik kan iedereen helpen die moeite heeft met structuur en met kiezen. Maar ik merk dat mijn klantenbestand hoofdzakelijk bestaat uit trainers en coaches. Wat de overeenkomst is, is dat het allemaal mensen zijn die heel veel ideeën hebben en worstelen met een informatie overload. De nood voor goede coaching is vaak enorm hoog. Het hoofd is vol, er wordt uitstelgedrag vertoont of mensen zijn bang om door de mand te vallen en gaan zich dan bezighouden met wat niet hun kerntaak is. Ik leer ze dan om alles weer op de rit te krijgen. De weerstand zit hem vaak in niet willen kiezen. Ik leer mijn klanten om te kiezen, want kiezen zorgt voor focus.

Hoe ervaar je het ondernemersklimaat in Almere?

Almere is echt een positieve en groeiende stad om in te kunnen werken. Ik heb al veel samenwerkingen met Almeerse bedrijven, maar ook bijvoorbeeld met de Nieuwe Bibliotheek. Ook het Ondernemersplein in Almere biedt veel mogelijkheden voor startende en bestaande ondernemers. De stad kent een open beleid als het gaat om ondernemen, het is heel makkelijk om anderen te benaderen. En dat werkt prettig, want op deze manier liggen er erg veel mogelijkheden.

Waar loop je tegenaan als startende ondernemer?

Het is denk ik altijd spannend om eigen ondernemer te worden. Je geeft een stuk zekerheid op, zoals een vast inkomen en doorbetaling bij ziekte. Maar het cliché is waar, je krijgt er een enorme vrijheid en authenticiteit voor terug. Dat is ook waarom ik andere ondernemers coach. Om te laten zien: wees jezelf, volg je hart, doe het gewoon, jij kunt het. Ook van fouten maken leer je en je kunt pas iets betekenen voor een ander als je daadwerkelijk actie onderneemt. Voor mij is het doen en plezier maken in je werk, net zolang totdat het allemaal lukt.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

In de toekomst bied ik met mijn methode FocusKompas aan. Dit is een online groepstraining en verder blijf ik mensen één op één coachen. Ik start de halfjaartraining en er is nog zoveel dat ik zakelijk wil doen, maar wel allemaal vanuit Almere, want ik geniet naast mijn werk ook erg van de natuur die Almere biedt. En daar gaat het ook om bij FocusCoach: een goede balans tussen werk en privé vinden.

Op de website van FocusCoach is meer informatie te vinden.

Wilt u met uw bedrijf ook in de rubriek Nieuwe Zaken verschijnen? Stuur dan een e-mail met een korte omschrijving van uw onderneming naar redactie@almerezaken.nl

(Foto Fred Rotgans)