Datacenter Almere zet in op duurzaamheid

02 april 2021 10:10

Hoge datasnelheden en gegarandeerde uptime, dat is de belofte van Datacenter Almere aan De Randstad 22. Maar eigenaar Andrew van der Haar zet ook in op duurzaamheid, waarmee er niet alleen wordt bespaard op kosten, maar ook op energie. Net als Datacenter Groningen draait Datacenter Almere op groene stroom en is het nagenoeg CO2-neutraal.

Een bijzonder aspect van het datacenter is de ICT Campus, waarmee wordt voortgebouwd op het innovatieve verleden van het datacenter. Eigenaar Andrew van der Haar:"Verantwoord ondernemen is onze standaard. Daarom gebruiken we uitsluitend groene stroom. We besparen verder door te kiezen voor innovatieve koelsystemen. Zo hebben we effectief een cold corridor gerealiseerd waarmee we het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Inmiddels zijn we nagenoeg CO2-neutraal. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar betekent ook lagere kosten voor onze klanten."

Over Datacenter Almere

Datacenter Almere is niet het eerste datacenter dat zich huisvest in het pand aan De Randstad 22. Vanaf de bouw in 2001 was het datacenter volledig gewijd aan dienstverlening voor onderwijs en onderzoek. Eerst in handen van SARA, vanaf 2008 onder de vleugels van Vancis, digitaal dienstverlener voor het hoger onderwijs. In 2018 kwam een einde aan de onderwijsrol van het datacenter. Het pand kwam in bezit van Interxion als onderdeel van de aankoop van de datacenters van Vancis in 2016. Het datacenter Almere werd in 2019 overgenomen door Andrew van der Haar, ondernemer en tevens directeur van Datacenter Groningen.