Column Almere City Marketing: Onderneem in Almere!

22 oktober 2020 23:27

Almere is in ruim 40 jaar een ondernemende stad van betekenis geworden. Er zijn meer dan 18.000 bedrijven gevestigd en er is nog steeds volop ruimte voor groei. De ligging langs de A6, A27 en Hanzelijn en de nabijheid van Schiphol zijn gunstig en de beroepsbevolking is relatief jong. In 2017 won onze stad de titel Beste Binnenstad en in 2019 werd Almere gekozen tot MKB-vriendelijkste stad. 

Almere heeft de ambitie om de economische ontwikkeling van de stad te versterken, zodat een robuuste lokale economie ontstaat. De focus ligt daarbij de komende jaren op ICT-tech, logistiek, toerisme en recreatie, start-ups en scale-ups en circulaire economie. 

 

Om dit alles nog beter voor het voetlicht te brengen, lan-ceren wij samen met de afdeling Economische Zaken
en het Ondernemersplein van de Gemeente Almere de nieuwe website www.onderneeminalmere.nl. Het doel van de website is Almere op de kaart te zetten als dé plek om te ondernemen. Daarbij richten we ons vooral op de bestaande ondernemers, starters en nieuwkomers. Aan Almeerse ondernemers geven we relevante informatie en we bieden ondersteuning aan het bestaande bedrijfsleven.

Buiten Almere focussen we ons op de sterke punten van Almere als stad om te ondernemen, om zo nieuwe ondernemers en bedrijven te werven en zich te vestigen in de stad. Almere heeft en geeft letterlijk en figuurlijk ‘ruimte om te ondernemen’. De stad heeft een groeiambitie en meer inwoners betekent voor ondernemers een grotere werknemerspool. Voordeel voor de stad is dat wonen en werken beter samenkomen, met alle milieuvoordelen die daarbij horen.
Daarnaast zijn we een najaarscampagne gestart met het Financieel Dagblad, waarin we alle duurzame, groene en innovatieve ontwikkelingen op economisch gebied uitlichten. Dit wordt online ondersteund met een social media campagne in samenwerking met de Almeerse bedrijven SenS Online Solutions en Pubmarket. We startten de reeks met Lidl Nederland, dat onlangs de eerste paal sloeg voor een nieuw en zeer duurzaam distributiecentrum op bedrijventerrein Stichtsekant.


Kortom, allemaal fantastische ontwikkelingen, waar we trots op mogen zijn.

 

Nik Smit
Directeur, Almere City Marketing

 


Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op!

Tel: 036 548 50 48 en www.almere-citymarketing.nl