Breedveld & Schröder: 'Juist lokale samenwerking levert veel op'

05 maart 2021 15:55

Al meer dan 125 jaar is Breedveld & Schröder een bekende naam in Nederland, ooit begonnen in Amsterdam, en inmiddels al 25 jaar gevestigd in Almere. Afgelopen januari werd de technisch aannemer uitgeroepen tot Onderneming van het jaar, een kans die eigenaar Robin Marsé wil aangrijpen om de samenwerking tussen Almeerse ondernemers nog meer te versterken.

"Er wordt wel eens gezegd dat elke euro die je in je eigen gemeente uitgeeft, twee keer terug komt. Terwijl elke euro die je buiten je eigen gemeente uitgeeft, komt maar met een halve euro terug. Dat is waar ik in geloof, in de wederkerigheid van ondernemen." Robin Marsé is een gepassioneerd ondernemer, die niet alleen ambitieus is als het over zijn eigen bedrijf gaat, maar ook denkt aan andere ondernemers en zelfs aan de stad Almere. "Voor mij is Almere echt een dorp, en dat bedoel ik positief. Mensen kennen elkaar, ondernemers kennen elkaar, dat versterkt de stad. Zo komen we ook vaak aan werk, want wij gaan verder dan alleen de uitvoering van een project. Als het bijvoorbeeld om zonnepanelen gaat, dan pakken we het hele traject aan, van het begin tot het eind en zelfs nog meer dan dat. Daarin zijn we onderscheidend. Zo pakken we ook het subsidiegedeelte op voor een bedrijf, en kijken we naar de dakconstructie zelf. Het werk is meer dan alleen de zonnepanelen erop leggen."

Lokaal ondernemen

Wat ook belangrijk is voor Marsé, is het inschakelen van ondernemers die ook uit Almere komen. "Of het gaat om schildersbedrijven, bedrijven voor dakconstructies, of het staal inmeten: we proberen altijd te zoeken naar een lokale partner. Almere heeft zoveel goede en mooie ondernemingen, daar zouden we lokaal meer gebruik van moeten maken. We zien dat als Breedveld & Schröder als een zaadje dat je plant in Almere, en dat uitgroeit tot een grote boom. Daarom zijn we ook zo blij met de overwinning van de Onderneming van het jaar. Dat willen we echt gaan inzetten om de lokale economie te gaan versterken door ondernemers nog meer te wijzen op het voordeel van lokaal ondernemerschap."