Brasserie Bakboord ontvangt hoge waardering Michelin

08 april 2021 13:15

De in de Havenkom gelegen Brasserie Bakboord heeft een hoge notering ontvangen van de Michelin Gids. Eigenaar Taco van der Meer laat weten 'trots en enthousiast te zijn over de waardering van Michelin' en geeft aan hiermee zijn restaurant naar een nog hoger niveau getild te hebben.

Iedere horeca-ondernemer en iedere liefhebber van goede restaurants, houdt de jaarlijkse Michelin Gids goed in de gaten. Wie krijgt er sterren, en wie krijgt er speciale vermeldingen? Michelin maakt hierbij gebruik van drie categorieën onderscheidingen. De onderste onderscheiding Bib Gourmand wordt door Michelin toegekend aan restaurants met een driegangenmenu voor maximaal 39 euro. Daarna komt de onderscheiding 'Good Standing', waarbij keukens kunnen worden aangemerkt met oplopend 1, 2 of 3 bestekjes. En tot slot zijn er de welbekende Michelin-sterren.

Good Standing

De afgelopen zes jaren mocht Brasserie Bakboord zich een Bib Gourmet Restaurant noemen, dit jaar is de brasserie doorgeschoven naar de volgende categorie, waarbij het twee bestekjes heeft ontvangen in de categorie 'Good Standing'. Bovendien mag het Almeerse restaurant het Michelin bordje 'Kwaliteitsvolle Keuken' op de deur hangen.

Lekker-top-500

Eigenaar Taco van der Meer vertelt: "We zijn hier enorm trots op. Naast Bakboord aan de Veerkade 10 in Haven heb ik ook restaurant Senses in Amsterdam, waarbij we altijd al een kwalitatief hoger aanbod hadden. We hebben er dit jaar voor gekozen om dit nu ook in Almere toe te passen. Ook door de komst van de Almeerse chef-kok Lars Bertelsen. Lars werkte al in ons Amsterdamse restaurant Senses, maar is nu ook executive head chef in de keuken van Brasserie Bakboord. Door deze nieuwe aanpak komen we niet meer in aanmerking voor een Bib Gourmant, omdat we niet meer in de range van een drie-gangendiner voor maximaal 39,- euro vallen. Dit is een bewuste keuze. Omdat we kwalitatief stijgen, stijgt ook de prijs voor een menu uiteraard mee. Des te blijer zijn we met de erkenning van Michelin van dit jaar."

Naast de waardering van Michelin, komt Brasserie Bakboord ook weer voor in de Lekker top-500 van dit jaar, een magazine waarin de 500 beste restaurants van Nederland worden gekozen.