Brasserie Bakboord laat BIB Gourmand los en ontvangt waardering Michelin

01 april 2021 12:50

De in de Havenkom gelegen Brasserie Bakboord heeft een hoge notering ontvangen van de Michelin Gids. Eigenaar Taco van der Meer laat weten 'trots en enthousiast te zijn over de waardering van Michelin' en geeft aan hiermee zijn restaurant naar een nog hoger niveau getild te hebben.

Iedere horeca-ondernemer en iedere liefhebber van goede restaurants, houdt de jaarlijkse Michelin Gids goed in de gaten. Wie krijgt er sterren, en wie krijgt er speciale vermeldingen? Michelin maakt hierbij gebruik van drie categorieën onderscheidingen. De onderste onderscheiding Bib Gourmand wordt door Michelin toegekend aan restaurants met een driegangenmenu voor maximaal 39 euro. Daarna komt de onderscheiding 'Good Standing', waarbij keukens kunnen worden aangemerkt met oplopend 1, 2 of 3 bestekjes. En tot slot zijn er de welbekende Michelin-sterren.

Good Standing

De afgelopen zes jaren mocht Brasserie Bakboord zich een Bib Gourmet Restaurant noemen, dit jaar is de brasserie doorgeschoven naar de volgende categorie, waarbij het twee bestekjes heeft ontvangen in de categorie 'Good Standing'. Bovendien mag het Almeerse restaurant het Michelin bordje 'Kwaliteitsvolle Keuken' op de deur hangen.