Bax Schoenen onderneemt creatief tijdens corona

15 januari 2021 09:45

Met de verlenging van de lockdown die deze week bekend werd gemaakt, is het voor veel winkeliers een hard gelag dat hun zaak noodgedwongen gesloten moet blijven. Toch zijn er ook ondernemers die op een creatieve en positieve manier met deze situatie omgaan. Zo ook Adri Bax van Bax Schoenen uit Haven, die met zijn elektrische auto de schoenen door heel Almere bezorgt.

"Natuurlijk zijn we niet blij met deze verlenging," vertelt Adri Bax van de bekende winkel Bax Schoenen aan de Kerkgracht in Haven. "Maar ik ben niet het type mens en ondernemer om thuis te gaan zitten afwachten. Dus heb ik besloten om de schoenen uit mijn winkel door heel Almere te bezorgen. Gewoon, met de auto. Want verzendkosten zijn vaak duurder dan wat ik betaal met mijn elektrische auto. En het is nog beter voor het milieu ook."

Specialistisch

Bax vertelt hoe hij op het idee is gekomen om zijn schoenen door heel Almere te gaan bezorgen. "Mijn winkel is een gespecialiseerde winkel, met ook voor wat moeilijker voeten de juiste schoenen. Dat is wat anders dan een webwinkel van een groot landelijk bedrijf. Daarom heb ik ook geen webshop, omdat ik de klanten goed wil voorlichten zodat ik zeker weet dat de schoenen perfect bij de klant passen. Maar omdat ik geen webwinkel heb, was de omzet door de sluiting naar nul gedaald. Dat is op zich al vervelend, maar ik vind het nog veel erger dat de mensen nu geen goede schoenen kunnen kopen. Daarom kunnen de mensen me nu gewoon bellen, vertellen waar ze naar op zoek zijn, en dan rijd ik met mijn auto langs zodat de mensen, uiteraard op veilige afstand en met alle maatregelingen in acht genomen, toch goede schoenen kunnen kopen."

Reacties

Bax vertelt aangenaam verrast en ontroerd te zijn door de reacties van zijn klanten. "Mensen zijn verbaasd dat ik zelfs tot in Buiten bezorg, maar ik doe het graag. Het zorgt ervoor dat ik het contact met mijn klanten blijf behouden, en dat ik zelf ook bezig blijf en belangrijker nog: zelf positief blijf. Ik hoor van alle Almeerders hoe graag ze lokale ondernemers willen steunen en dat ze zelf ook balen dat juist de kleine winkels gesloten zijn, hoe begrijpelijk ook dat de maatregelen er zijn. Zulke reacties geven me moed en zorgen ervoor dat ik met plezier in mijn elektrische auto stap om mijn klanten van dienst te zijn,ook in deze rare tijd."

Voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden, kan men contact opnemen met Adri Bax op telefoonnummer: 06-18676484.

(Foto: aangeleverd)