Het magazine voor ondernemend Almere

Op 6 april aanstaande vindt de tweede editie van 'De staat van Flevoland' plaats. (Foto: aangeleverd)
Op 6 april aanstaande vindt de tweede editie van 'De staat van Flevoland' plaats. (Foto: aangeleverd)

Event over de Flevolandse economie op 6 april

donderdag 6 april 2023 14:00 tot 18:00

Op 6 april aanstaande vindt de tweede editie van ‘De staat van Flevoland’ plaats. Het netwerkevent Een actueel beeld over de staat van de Flevolandse economie, inspirerende sprekers en workshops over onder andere waterstofeconomie, personeelsuitdagingen, regionale lobbykracht en Flevolandse initiatieven. Aanmelden is vanaf nu mogelijk. 

“Het wordt een interactief en inspirerend event waarin we in de workshops met elkaar aan de slag gaan. Netwerk, denk en doe mee”, aldus voorzitter Femke Rientsma.

Het event wordt dit jaar fysiek georganiseerd en vindt plaats in Aviodrome in Lelystad. Gastpreker Friso de Vor, senior onderzoeker van Hogeschool Windesheim, presenteert deze editie van de Flevoland Monitor waarin de economische situatie van Flevoland wordt beschreven. In een interactief panelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Marco Smit, directeur Horizon Flevoland, worden met bekende panelleden de laatste cijfers en feiten besproken. De onderwerpen worden verder toegelicht door ondernemers.

Regionale lobbykracht

Na het plenaire programma is er ruimte voor verdieping en volgen twee rondes workshops. In de kennis- en werksessies komen actuele thema’s aan bod zoals de waterstofeconomie, personeelsuitdagingen en de regionale lobbykracht in Flevoland. De inspiratiesessies staan in het teken van prachtige Flevolandse initiatieven. Inspirerende sprekers zijn uitgenodigd om hun mooie Flevolandse ervaringen met ons te delen.

Femke Rientsma: “Het programma is samen met onze externe partners georganiseerd: bedrijven, kennispartners en overheden. Hetzelfde geldt voor alle sprekers op het plenaire podium. Ons doel is dat alle aanwezigen na afloop een actueel beeld hebben over de staat van de Flevolandse economie, geïnspireerd zijn geraakt en nieuwe contacten hebben opgedaan.”

Aanmelden 

De Staat van Flevoland vindt plaats op donderdag 6 april van 14:00 – 18:00 uur. De organisatie is in handen van Economic Board Flevoland. Dit is een gezamenlijk gedragen initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in Flevoland. Economic Board Flevoland zet zich in voor ondernemerschap en economische groei in Flevoland.

Aanmelden kan via deze link.