Almeerders zijn slechte betalers

Inwoners van Almere doen het vergeleken met de rest van Nederland niet geweldig als het gaat om het betalen van hun rekeningen. De kans dat inwoners van Almere hun rekeningen ook echt betalen bedraagt 32%. Dat blijkt uit cijfers van Intrum Justitia over betalingsgedrag in 444 gemeenten in Nederland. Almere scoort een 293ste plaats in de lijst van plaatsen met het beste betalingsgedrag.
Toch kan het nog slechter: het Limburgse Vaals is op plaats 444 de hekkensluiter van de lijst: de kans dat rekeningen totaal worden betaald bedraagt daar maar 18,7%. Ook de grote steden scoren matig in de lijst. Koploper is het Limburgse Sevenum, daar bedraagt het percentage zekere betalers 60%.
“Juist in deze periode van recessie is het enorm belangrijk dat rekeningen volledig en bij voorkeur op tijd worden betaald”, licht directeur Edwin Prevoo van Intrum Justitia toe. “Onderzoek van ons heeft uitgewezen dat Nederlandse ondernemers in 2011 een recordbedrag van 15 miljard euro misliepen omdat facturen niet werden betaald. Daardoor komt de cashflow van een groeiend aantal bedrijven onder druk te staan. En juist nu we ons in een negatief economisch klimaat bevinden is dit van belang. Wanneer we allemaal onze rekeningen op tijd zouden betalen zou dit de economie een financiële injectie van maar liefst 15 miljard opleveren. Meer dan welkom, lijkt me.”
Artikel geplaatst op: 26 april 2012 - 17:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: