Supermarkten vertrekken, Food Passage sterft uit

Door Marcel Beijer

ALMERE – De Food"Passage bij de Schippergarage sterft uit. De supermarkten DEEN en Budget Food hebben hun vertrek aangekondigd. Van alle twaalf winkels is dan alleen de viswinkel Gebr. Koning nog over. Die draaitnog goed, maar vertrekt ook in november. Het gerucht dat de passage zal worden omgebouwd tot parkeergarage wordt zowel door de gemeente als eigenaar Unibail Rodamco Westfield (URW) ontkend.

Archieffoto: aangeleverd


Een woordvoerder van de gemeente ontkent dat de Food Passage zal worden omgebouwd tot parkeergarage. "Dat verhaal kan ik niet plaatsen. Wel zijn we doorlopend met URW in gesprek om het stadscentrum zo levendig mogelijk te houden. Daarbij kijken we ook naar de mogelijkheden van de Food Passage. Wat er uiteindelijk met de ruimtes gaat gebeuren, is uiteraard aan URW. Zij zijn de eigenaar."

Verwachtingen niet waargemaakt
Manager Bas van Twillert van Unibail Rodmaco Westfield (URW) geeft toe dat de grote verwachtingen van de Food Passage niet zijn waargemaakt. "Het is een lastige plek om te winkelen, dat bewijst wel het komen en gaan van supermarkten. We hebben Albert Heijn en Aldi al zien vertrekken. Nu dus ook DEEN en Budget Food."
Van Twillert zegt 'voortdurend en positief' met de gemeente in gesprek te zijn om de aanloop naar de Passage te verbeteren. "Maar we moeten zelf ook eens goed nadenken over de toekomst van de Passage. Het is duidelijk dat we niet zo snel meer voor een supermarkt zullen kiezen."
Bewoners in het centrum vrezen dat URW de Food Passage wil ombouwen tot parkeergarage, zo melden zij aan deze krant. Dat zou nodig zijn voor de bezoekers van de Floriade in 2022.
Van Twillert ontkent die geruchten. Wat er dan wel met de Passage gaat gebeuren, durft hij niet te zeggen. "Sluiten zou ook kunnen ja, de huidige economische situatie werkt niet echt mee. Alle opties zijn open en ik sluit niets uit. Ook niet dat we nog een andere formule bedenken."

Vertrek
Supermarkt DEEN vertrekt eind deze maand al uit de Passage, Budget Food kondigt aan in het najaar te zullen vertrekken. "Het is geen enkele supermarkt gelukt en helaas moeten wij ook de winkel sluiten", zegt algemeen directeur Maarten Müller. "Dat is jammer want wij hadden echt het idee dat onze formule uitstekend bij Almere past. Dat idee hebben we nog steeds, maar niet op de plek van de Food Passage. Als iemand een mooi pand in Almere weet, houd ik me aanbevolen."

 

Viscircus Gebr. De Koning
Theo Koning van Viscircus Gebr. Koning betreurt het vertrek van de supermarkten. "DEEN liep goed en mijn vishandel loopt ook goed. Maar er zijn andere plannen voor deze Food Passage. Ik heb enorm goed overleg met URW en betrek in november een nieuw pand in het stadscentrum op een toplocatie."
Terugkeer naar Belfort is daarbij niet aan de orde. "Daar zaten we niet op onze plek tussen al die restaurants. Nee, we krijgen een andere locatie. Echt een toplocatie. Waar dat is mag ik nog niet zeggen."

Artikel geplaatst op: 01 juli 2020 - 09:05

Gerelateerd

Delen