Restaurants bij ’t Oor willen betere bereikbaarheid

Door Marcel Beijer
ALMERE – De restaurants die gevestigd zijn rond busstation ’t Oor willen dat hun etablissementen beter bereikbaar worden. De nieuwe verkeerssituatie rond snelweg A6 is verwarrend voor gasten die de restaurants willen bezoeken. Inmiddels worden hierover gesprekken gevoerd met de gemeente.

Foto: Fred Rotgans


De restaurants (McDonalds, Onderweg en View) hebben de afgelopen jaren flink te lijden gehad onder de werkzaamheden aan snelweg A6. “We hebben een zware tijd gehad”, zegt eigenaar Yu Ping van Onderweg. “De meeste gasten van ons restaurant komen van buiten Almere. Bereikbaarheid vanaf de snelweg is dus voor ons erg belangrijk.”
Door de werkzaamheden aan de A6 moest Ping de afgelopen jaren soms flink anticiperen. “Klanten die bij ons een vergadering hadden belegd, raakten verdwaald in Almere Haven. Die heb ik met de auto moeten ophalen. De volgende keer komen die niet meer.”

Bereikbaarheid


Ping hoopte dat de bereikbaarheid beter zou worden toen de werkzaamheden aan de A6 in de afrondingsfase kwamen. Maar dat valt tegen. “Vanaf Amsterdam ligt ons restaurant links van de snelweg. Maar de automobilist wordt rechtsaf de snelweg afgestuurd - een behoorlijk stuk richting Almere Haven voordat ze over de snelweg worden geleid. Daar komen ze zeven stoplichten tegen voordat ze ons restaurant bereiken. Dat is niet aantrekkelijk voor iemand die onderweg is.”


View


Eigenaar Joey Pijl van restaurant View bevestigt dat de ondernemers de gemeente om tafel hebben gevraagd met betrekking tot de bereikbaarheid van de restaurants. “Op zich zijn wij momenteel goed bereikbaar, maar er moet wel wat gebeuren. Inmiddels is er al een gesprek geweest met de gemeente.”
Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft er inderdaad een gesprek plaatsgevonden. “We gaan gezamenlijk bekijken wat er mogelijk is om de bereikbaarheid te verbeteren, zowel voor, tijdens als na de Floriade. Daarvoor zijn we nu op het stadhuis verschillende scenario’s aan het uitwerken die we half september aan de restaurants gaan voorleggen.“
Pijl: “Wij kiezen dan gezamenlijk het scenario uit dat voor ons het meest geschikt is.

Reclamemast


Om de klanten de weg te wijzen heeft McDonalds langs de A6 een nieuwe reclamemast geplaatst waar automobilisten gewezen wordt dat ze via Afslag 4 het restaurant kunnen bereiken. Dat klopt voor reizigers vanuit Amsterdam, maar wie vanuit Lelystad de reclamemast in het vizier krijgt, is op dat moment Afslag 4 allang gepasseerd. Wie vervolgens Afslag 3 probeert, komt op de Havendreef uit die naar Muziekwijk en Literatuurwijk leidt. De oude parallelweg langs de A6 is niet meer begaanbaar.
Franchisenemer Hans Morée van het McDonalds-restaurant was, ondanks herhaalde pogingen, niet voor commentaar bereikbaar.

Artikel geplaatst op: 06 augustus 2019 - 09:21

Gerelateerd

Delen