Factuur met iDEAL-link drie keer sneller betaald

Een factuur die een digitale link voor betaling via iDEAL bevat, wordt gemiddeld drie keer zo snel betaald. MKB Belangen onderzocht in samenwerking met Stuurjerekening.nl het betaalgedrag van klanten van 10.000 facturen.
Gebleken is dat bijna 40% van alle particuliere klanten de ontvangen factuur nog dezelfde dag betaalde. Van ‘normale’ facturen wordt doorgaans maar 5 procent binnen een dag betaald. Van particuliere klanten betaalde bijna 40% de factuur nog dezelfde dag. Van de zakelijke klanten, met name bestaande uit MKB, is dit bijna een kwart. Vergeleken met ‘normale’ facturen, zonder iDEAL-link, is het verschil opmerkelijk: nog geen 5% wordt binnen een dag betaald.
Uit het onderzoek blijkt dat hoe makkelijker het is om een betaling te verrichten, hoe eerder klanten dit ook doen. Zeker als het gaat om MKB’ers die aan particulieren factureren. Een factuur die binnenkomt in de email met een betaal-link, kan in de meeste gevallen met een paar handelingen direct vanaf de telefoon en mobiel bankieren-app betaald worden. Dit is een groot verschil met op een later tijdstip alle gegevens zelf te moeten invullen.
Artikel geplaatst op: 07 september 2017 - 12:06

Gerelateerd

Delen