Toyota Zonneveld dertig jaar in Almere

VELUWSEKANT – Toyota Zonneveld aan de De Huchtstraat 9 vierde afgelopen donderdag haar 30-jarig bestaan in Almere. Dat werd gevierd met de onthulling van de nieuwste en volledig vernieuwde Toyota Corolla.

De nieuwe Corolla werd onthuld bij Toyota Zonneveld. (Foto: Studio Fred Rotgans. Rinus Lettinck)


“Nu na negen jaar afwezigheid is de Corolla opnieuw geïntroduceerd”, vertelt Robbert Zonneveld. “De opvolger van de Auris heet weer Corolla en is er als hatchback, sedan en Touring Sports. Net als bij de Auris ligt de nadruk uiteraard op hybride en weinig CO2-uitstoot.”
De Toyota Corolla werd in 1966 voor het eerst geïntroduceerd. In de jaren '80 en '90 was de Corolla één van de populairste auto's in Nederland. Wereldwijd werden er 44 miljoen van verkocht. In 2007 kwam de Auris als opvolger van de Corolla. In 2010 verdween de Corolla definitief. En nu is er de comeback van de Corolla. “Een naam die gewoon synoniem is met betrouwbaarheid”, stelt Zonneveld.
Toyota Zonneveld startte in 1989 op de Markerkant. “Toen begonnen we met de verkoop van Corolla’s”, zegt Zonneveld, “en nu dus weer. We hadden toen vijf medewerkers. Nu op de De Huchtstraat werken hier 18 mensen.” Zonneveld steekt niet onder stoelen en banken dat hij trots is op zijn personeel. “Een van de monteurs werkt hier al dertig jaar. Twee andere al 25 en 27 jaar. Onze receptioniste Thea al twaalf jaar, het eerste aanspreekpunt in het bedrijf. Het voelt als familie.”

Artikel geplaatst op: 03 april 2019 - 13:21

Gerelateerd

Delen