Eerste SUV in ruim honderdjarige geschiedenis van Alfa Romeo

Alfa Romeo presenteert zijn eerste SUV, de Stelvio. Hij staat garant voor een opwindende rijervaring, uitzonderlijke prestaties en een sportieve uitstraling. Voor het eerst in meer dan een eeuw zijn de typische kenmerken van ‘een echte Alfa Romeo’ van toepassing op een SUV.

De Alfa Romeo Stelvio. (Foto: aangeleverd)


De Alfa Romeo Stelvio herdefinieert het middelgrote premium SUV-segment en verrast met twee aantrekkelijke nieuwe versies: de Stelvio en Stelvio Super. Eerder werden de Quadrifoglio-uitvoering – die in november 2016 in Los Angeles zijn werelddebuut beleefde – en de exclusieve ‘First Edition’ al enthousiast ontvangen. De naam van de nieuwe Alfa Romeo benadrukt de fascinerende rijervaring, het comfort en de veelzijdigheid dat in dit segment verwacht wordt.
Geheel in de traditie van Alfa Romeo heeft de nieuwe SUV een voortreffelijke wegligging, vergelijkbaar met die van een sportauto. Dat is mede te danken aan de uitgebalanceerde gewichtsverdeling, de ongeëvenaard directe besturing in deze klasse en de state-of-the-art wielophanging. Verder past Alfa Romeo veel ultra-lichtgewicht, hightech materialen toe. Bovendien is de Stelvio beschikbaar met Alfa Romeo’s Q4-vierwielaandrijving en is hij optioneel uit te rusten met een mechanisch sperdifferentieel achter. Behalve sportiviteit en wegligging biedt het model ook meer dan voldoende ruimte en comfort voor alle inzittenden.


100% sportief Alfa Romeo-design


De Stelvio straalt met zijn kenmerkende proporties – 468 cm lang, 216 cm breed en 167 cm hoog – kracht en dynamiek uit, terwijl hij compact oogt. De aantrekkelijk gelijnde carrosserie is een perfecte melange van traditie, design en sportiviteit – kenmerken die een essentiële rol spelen in de historie van het meer dan een eeuw oude merk. Deze mix is het resultaat van de combinatie van Alfa Romeo’s designtraditie: perfecte proporties, eenvoud en een afwerking van topkwaliteit. Dezelfde ingrediënten komen terug in de Giulia, maar zijn vertaald naar de afwijkende proporties van een SUV. Er is keuze uit dertien carrosseriekleuren en dertien typen lichtmetalen wielen die de fraaie lijnen van de Stelvio accentueren. Het interieur is uit hetzelfde elegante, sportieve hout gesneden. De afwerking is van ambachtelijk hoge kwaliteit, met toepassing van leder, hout en stof, geselecteerd op hun fraaie uiterlijk en prettige gevoel als je ze aanraakt. De bestuurder staat centraal, wat geaccentueerd wordt door de aflopende middentunnel, het licht golvende dashboard en het compacte, met leder beklede stuurwiel. De overbrenging van de besturing is direct en past zich aan de rijstijl van de bestuurder aan.
De Alfa Romeo Stelvio is uitgerust met een groot aantal veiligheidssystemen en bewijst zijn karakter met twee krachtige motoren: een 280 pk sterke 2,0-liter turbobenzinemotor en een 2,2-liter turbodieselmotor met 210 pk.
Voor verdere specificaties: http://www.alfaromeo.nl/stelvio#

Artikel geplaatst op: 24 februari 2017 - 15:31

Gerelateerd

Delen