Hyundai IONIQ maakt elektrisch rijden bereikbaar

Zorgeloos rijden in een dynamische, complete en modern vormgegeven auto die geen schadelijke stoffen uitstoot (of een zeer lage CO2-emissie heeft en zeer zuinig met brandstof omgaat). Met de nieuwe Hyundai IONIQ kan het. Het is de eerste auto ter wereld die beschikbaar is met keuze uit drie innovatieve aandrijfsystemen. De Hyundai IONIQ is de ideale auto voor wie met het hoofd en het hart denkt.


De Hyundai IONIQ is er als hybride (met een 1.6 benzinemotor van 77,2 kW (105 pk) en een 31,9 kW (43,5 pk) sterke elektromotor). Vanaf deze maand is er ook de volledig elektrische versie IONIQ Electric met 88,2 kW (120 pk) en een actieradius van 280 kilometer. De Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid komt in 2017. De zeer scherpe vanafprijs voor de Hyundai IONIQ Hybrid bedraagt € 21.995. De Hyundai IONIQ Electric is er vanaf € 32.280,-.
De Hyundai IONIQ hybride is niet alleen fors goedkoper dan de concurrentie. De wagen rijdt zeer soepel en efficiënt. Dit komt doordat de hybride standaard een automatische transmissie met dubbele koppeling heeft waardoor de 1.6-liter Kappa GDI-motor motor zuiniger presteert en soepeler schakelt. Het gezamenlijke systeemvermogen zorgt voor een opvallend pittige respons bij het accelereren. De elektromotor haalt zijn kracht uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. De wegligging is door de gewichtsverdeling ideaal en er blijft een ruime bagageruimte over.


Prijs inclusief uitgekiend servicepakket


De Hyundai IONIQ Electric zonder IONIQ Wallbox laadpakket kost rijklaar € 32.280,-. Via de Hyundai-dealer is dan een IONIQ Onderweg Laadpakket te koop voor €450,-, inclusief een universele oplaadpas van Eneco (eerste jaar gratis) waarmee de Hyundai IONIQ Electric op openbare laadpunten in Nederland kan worden opgeladen én € 500,- aan tegoed dat kan worden besteed bij de snellaadstations van Fastned. Voor € 34.980,- wordt de Hyundai IONIQ Electric rijklaar geleverd mét servicepakket (laadpaal, E-roamingkaart, laadkabel, garantie, installatie én onderhoudspakket) ter waarde van € 2.500,-. De garantie is 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking en 8 jaar en 200.000 kilometer op de hoge voltage batterij.

Artikel geplaatst op: 15 december 2016 - 14:00

Gerelateerd

Delen