Donker Groep wint aanbesteding planten Floriadeterrein

Donker Groep heeft de aanbesteding van de gemeente Almere gewonnen om op het Floriadeterrein 50.000 heesters, ruim 500 bomen in verschillende maten en 170.000 vaste planten te gaan planten. Het is ook de start van de toekomstige woonwijk ‘Hortus’ die vorm krijgt als enorm arboretum waarbij alle boomsoorten op alfabet worden geplant.

Donker Groep heeft de aanbesteding voor het beplanten van het Floriadeterrein gewonnen. (Foto: Donker Groep).

 

Met deze gewonnen aanbesteding voor het planten van de vaste planten, heesters en bomen moet de planning van Floriade Expo 2022 op orde blijven. De komende maanden zal het overgrote deel van de vaste planten, heesters en bomen de grond in gaan.

 

Heutinck
Via Heutinck Vaste Planten krijgt de Floriade alle vaste planten aangeleverd. De basisopzet van Floriade Expo 2022 is een strikt alfabetische opzet van de botanische naam, van ongeveer 700 verschillende soorten bomen die in een grid over het Floriadeterrein zijn verdeeld. Ieder kavel bestaat uit een vier meter brede rand waar de bomen de eerste beplantingslaag vormen. Per kavel zijn de beplantingsplannen heel zorgvuldig tot stand gekomen. Een klein deel van de vaste planten wordt tijdelijk in depot in grotere potten verder opgekweekt, zodat deze volgend jaar uitgeplant kunnen worden. Dat geldt ook voor een klein deel van de bomen.

 

Donker Groep
Donker Groep gaat nu aan de slag om alle bomen en beplantingslagen op het Floriade Expo 2022 terrein aan te planten. Dat gebeurt terwijl er overal ook bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Toekomstige bewoners en bezoekers van de nieuwe stadswijk ‘Hortus’ kunnen de kenmerken en bijdrage van de bomen en struiken aan hun milieu kunnen volgen met behulp van QR-codes.

De eerste planten op het daadwerkelijke Floriadeterrein zijn geplant door interim Floriade-directeur Pieter Cloo, Anja Kanters(Donker Groen) en Peter Heutinck (Heutinck Vaste Planten).

 

Artikel geplaatst op: 11 september 2020 - 14:05

Gerelateerd

Delen