Column Floriade BV: We gaan door

Het in mijn oren prachtig weerklinkende geluid van de hei-installaties en de vele activiteiten op het Floriadeterrein geven aan dat de constructie van de eerste gebouwen gestart is: het Food Forum van Provincie Flevoland, de Woontoren Hortus Almere en het schoolgebouw van Aeres Hogeschool. Deze laatste wordt compleet duurzaam gebouwd en uitgerust met zonnepanelen en muren en daken die met groen bekleed zijn en belooft de groenste hogeschoollocatie van Nederland te worden.

 

Peter Verdaasdonk. (Foto: aangeleverd).

Komende weken gaan we in de volgende beplantingsfase verder met de realisatie van het Arboretum: tienduizenden vaste planten gaan de grond in. Al meer dan 2.000 bomen zijn reeds gesponsord en geplant. Floriade zal zo niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel en qua beleving een unieke en duurzame impact hebben op de bezoekers, zowel zakelijk als consument en als aanjager werken voor positieve en duurzame lokale en regionale effecten op leefomgeving en economie.


En er kan al een kijkje genomen worden op een deel van het Floriadeterrein. Sinds de publieksopening op 31 juli jl. hebben we al bijna 5.000 gasten ontvangen bij Floriade Preview vanuit Almere en omgeving, waaronder de Groene Spelddragers. De afgelopen weken hebben ook vele Raadsfracties van de Gemeenteraad van Almere Floriade Preview bezocht om zich te laten informeren over de actuele ontwikkelingen.


Inmiddels hebben 38 landen zich aangemeld voor deelname aan Floriade, waaronder recent ook Frankrijk en Duitsland. De eerste ontwerpen van inzendingen komen nu binnen en zien er prachtig uit en versterken thematiek en boodschap van Floriade. Ook nationaal voeren we gesprekken met deelnemers en inzenders.

 

Voor ticketverkoop zijn de eerste overeenkomsten gesloten met touroperators, zo hebben recentelijk ITO Tours, Holland Palette, Amstour Holland en Kamstra Travel getekend. Ook aan de nationale en internationale marketing- en salesactiviteiten wordt gewerkt. De mogelijke impact van Corona op de bezoekersaantallen heeft uiteraard onze aandacht. Naar verwachting maken we voorjaar 2021 een inschatting van mogelijke effecten.
Inzake sponsorships en partnerships van Floriade zijn wij intensief bezig met verkenningen. Al meer dan 200 bedrijven hebben zich bij de Floriade Business Club aangesloten. Pakketten voor de lokale en regionale bedrijven komen binnenkort in de markt. Daarnaast richten wij ons op nationale en internationale grote bedrijven of andere partijen die een specifieke inhoud en beleving aan Floriade toevoegen. We werken samen met Gemeente Almere en Provincie Flevoland om partnerships en het gehele B2B potentieel van Floriade optimaal te ontwikkelen. Grote contracten zijn nog niet afgesloten. Dit heeft te maken met een combinatie van factoren, waarvan Corona en de actuele en nog te verwachten economische gevolgen onderdeel zijn. Bottom line in deze is simpel: we gaan door tot het lukt.

 

Op het moment van schrijven van deze column staat de teller op nog 600 dagen te gaan tot onze opening op 14 april 2022. Dat is kort dag. Wij werken dan ook met groot plezier keihard door aan Floriade Expo 2022, schouder aan schouder met onze partners en stakeholders.

 

Tot ziens bij Floriade Preview!

 

Peter Verdaasdonk
directeur Floriade Expo 2022 Almere

Artikel geplaatst op: 04 september 2020 - 05:47

Gerelateerd

Delen