Promotie Flevolands voedsel tijdens Floriade

ALMERE – De Floriade Expo 2022 en Vereniging FlevoFood hebben maandag 10 februari een Letter of Intent (LOI) getekend bij Vereecken Fruitsappen & Appel- en Perenschilbedrijf in Dronten om de Flevolandse voedselproducten te promoten tijdens en in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

Peter Verdaasdonk en Martin Topper (FLevoFood) (Foto: aangeleverd)

 

Beide organisaties gaan zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van Flevolandse voedselproducten. Er wordt samen opgetrokken voor het ontwikkelen van kennis, het leggen van samenwerkingsverbanden en het bieden van een platform voor de Flevolandse voedselproducten. In deze LOI is ook de vertegenwoordiging van Floriade in de Task Force Korte Ketens vastgelegd. De Task Force levert een belangrijke bijdrage aan de grote veranderingen die ons voedselsysteem in de komende 10 jaar gaat doormaken. Deze oplossingen gaan niet alleen over voeding, maar ook over hoe wij ons tot elkaar verhouden, hoe wij ons landschap inrichten en hoe wij antwoorden vinden op klimaatverandering.

 

Landbouwprovincie

“Flevoland is bij uitstek een landbouwprovincie gericht op voeding”, zegt directeur Peter Verdaasdonk van de Floriade. “Met FlevoFood starten we deze LOI om met elkaar een positieve impact te realiseren op de voedseleconomie. Het bijeenbrengen van kennis en ontwikkeling over voedselverspilling vormt een integraal onderdeel van de missie Floriade Expo 2022. Aandacht voor de Flevolandse voedselproducten is voor ons onmiskenbaar,

Artikel geplaatst op: 11 februari 2020 - 12:07

Gerelateerd

Delen