Floriade en Wonen naar wethouder Jan Hoek (GroenLinks)

ALMERE – Wethouder Jan Hoek (GroenLinks) krijgt de belangrijke portefeuilles Floriade en Wonen. Dat heeft het college onderling bepaald. Hoek neemt de portefeuilles, vooralsnog tijdelijk, over van Loes Ypma (PvdA) die twee maanden geleden vertrok. Het is voor het eerst dat een niet-PvdA’er de politieke verantwoording over de Floriade krijgt.

Jan Hoek (Foto: Fred Rotgans)

 

Twee weken geleden stapte de PvdA uit het college. Daarmee verdwenen ook de wethouders Ypma (was al vertrokken) en Soetekouw. Momenteel worden er onderhandelingen gevoerd om een nieuw college te vormen. Tot die tijd krijgt Jan Hoek dus de verantwoording over de belangrijke portefeuilles Floriade en Wonen.

De portefeuilles Beschermd Wonen, Vrouwenopvang/Crisisopvang en Maatschappelijke Opvang worden niet overgedragen van Ypma naar Hoek. Die gaan naar wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie). Die neemt ook de portefeuille van Jerzy Soetekouw over, met uitzondering van Integratie, Diversiteit en Inclusie. Deze onderdelen gaan naar wethouder Hilde van Garderen.

Artikel geplaatst op: 06 december 2019 - 09:02

Gerelateerd

Delen