Floriade Academy tekent samenwerkingsovereenkomst met gemeente en Aeres

ALMERE – De Floriade Academy heeft woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Almere en onderwijsorganisatie Aeres.

V.l.n.r. Bauke Houtsma (directeur Aeres VMBO en MBO Almere), Wil Bekkering (directeur Aeres Hogeschool Almere), Peter Verdaasdonk (directeur Floriade Expo 2022) en wethouder Loes Ypma van de gemeente Almere. (Foto: aangeleverd)

 


De Floriade Academy is in het leven geroepen om met de Floriade Almere 2022 B.V. mee te denken over uiteenlopende vraagstukken die spelen in aanloop naar de realisatie van de wereldtentoonstelling, die in 2022 in Almere plaatsvindt. De Academy biedt een ervaringswerkplek voor jongeren en is een kweekvijver van jong talent. Met het einde van dit schooljaar hebben bijna 100 studenten van verschillende opleidingen van vmbo, mbo, hbo en wo inmiddels hun expertise geleverd in de vorm van stages, onderzoeken, co-makerships en projectgroepen.

 

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst worden ook de partners van Floriade Almere 2022 B.V. – zoals de gemeente Almere en de provincie Flevoland - gevraagd gerichte vraagstukken bij de Academy neer te leggen. Talentvolle jongeren zullen vervolgens actuele oplossingen, ideeën en inzichten aandragen. Zo zal de gemeente Almere bijvoorbeeld actief haar vraagstukken gerelateerd aan de Floriade thematiek Growing Green Cities en aanverwante thema’s, delen en uitzetten binnen Floriade Academy.


Aeres
Aeres is nu de eerste onderwijspartner van de Floriade Academy. In de regio bieden Aeres Hogeschool Almere en Aeres Hogeschool Dronten hbo-onderwijs aan. Daarnaast is er ook vmbo- en mbo-onderwijs vanuit Aeres (V)MBO-Almere. Aeres wil, als samenwerkingspartner van Floriade Academy, onder meer talentvolle studenten van de relevante opleidingen in de volle breedte betrekken bij de voorbereiding en realisatie van Floriade Expo 2022. Daarnaast verwacht Aeres strategisch en verbonden aan de hoofdthematiek van de Groene Stad van de Toekomst een waardevolle bijdrage te leveren aan Floriade Expo 2022, met de vier hoofdthema’s: groen, voeding, energie en gezondheid.

Artikel geplaatst op: 11 juli 2019 - 11:06

Gerelateerd

Delen