Eerste Floriade Festival zeer goed bezocht

STAD CENTRUM – De belangstelling voor het Floriade Festival afgelopen weekend was zeer groot. Veel mensen bezochten het toekomstige Floriadeterrein voor een voorproefje op de wereldtuinbouwexpo in 2022.

Yvon Jaspers gaf een drukbezochte kookworkshop. (Foto: Fred Rotgans)


Er werd volop gebruik gemaakt van de gratis pendelboot tussen het Floriadeterrein en de Esplanade. In het centrum kon het publiek een uitgebreid programma volgen met onder meer een streekmarkt van lokale producten, kookworkshops, de mooiste bloemen en bloemcreaties en de Floriade Food Experience.


Voorproefje


“Het Floriade Festival is een voorproefje op de Floriade, de wereldtuinbouwexpo die in 2022 in Almere wordt gehouden”, zegt organisator Marco Lipsius. “Het ‘groene’ festival combineert een bezoek aan het toekomstige Floriadeterrein en de laatste stand van zaken rondom de expo met informatie over stadslandbouw, gezond eten en streekproducten.”
Hoewel de exacte bezoekersaantallen nog niet bekend zijn, geeft de organisatie aan dat het een groot succes was. Het hele weekend waren alle parkeergarages in het centrum vol.


Gidsen


Op het Floriadeterrein gingen veel bezoekers met gidsen op pad voor een rondleiding op het Weerwater- en Utopia-eiland. Ook was het druk bij de presentaties over de laatste stand van zaken rondom de expo. Verder kregen bezoekers aan het Floriadeterrein informatie over stadslandbouw en gezonde voeding. Er kon worden geproefd van de Knakwortel en groentefrietjes bij de Snackbar van de Toekomst. Bovendien was het Floriadeterrein het start- en eindpunt van diverse fietsroutes langs groene initiatieven in Almere en de regio.

Groene loper


In Almere Centrum liep het publiek via een groene loper langs alle onderdelen van het festival. Zo was het druk bij de kookworkshops met René Pluijm en Yvon Jaspers, op de streekmarkt met lokale producten en in de grote kas van de Floriade Food Experience. Ook de Passages en de Foodpassage pakten uit met kraampjes en proeverijen. Diverse restaurants op het Belfort organiseerden een running dinner, waarbij het voor-, hoofd- en nagerecht steeds bij een ander restaurant op het plein werden genuttigd

Artikel geplaatst op: 18 juni 2018 - 11:00

Gerelateerd

Delen