Floriade nu officieel wereldtuinbouwtentoonstelling

ALMERE – Afgelopen woensdag heeft een delegatie van de Floriade Almere 2022 de formele erkenning van het BIE (Bureau International des Expositions) als A1-wereldtuinbouwtentoonstelling in ontvangst genomen. Dat gebeurde in Parijs.

Met de overhandiging van de vlag werd de BIE-erkenning symbolisch bezegeld (Foto: aangeleverd)


Met deze erkenning mag de Nederlandse overheid andere landen uitnodigen om als exposant aan de wereldtuinbouwtentoonstelling deel te nemen. Het is de zevende keer dat er in Nederland een Floriade wordt georganiseerd. Naast de directie van de Floriade Almere 2022 waren onder andere burgemeester Franc Weerwind, afgevaardigden van het Ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse ambassadeur in Parijs, Pieter de Gooijer, en de voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad aanwezig in Parijs.

Kamerleden

De Tweede Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Maurits von Martels (CDA), beiden lid van de vaste Kamercommissie Economische Zaken en vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, kwamen vrijdag naar Almere om informatie in te winnen over de ontwikkelingen rond de Floriade.
Nog dit jaar hoopt de gemeente Almere meer te horen over de Rijksbijdrage voor het evenement in 2022. De verwachting is dat er begin december meer duidelijkheid over gaat komen.

Artikel geplaatst op: 21 november 2017 - 10:44

Gerelateerd

Delen