Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan

ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan Almere Centrum – Weerwater. Daarmee is de Floriade weer een stap dichterbij gekomen.


In het bestemmingsplan staat aangegeven aan welke regels de inrichting van het Weerwatergebied moet voldoen. In dat gebied ligt ook het Floriadeterrein. Betrokkenen weten nu de spelregels voor bebouwing en inrichting van het gebied. Niet alleen voor de Floriade zelf, maar ook voor de woonwijk die na het evenement gestalte krijgt.
Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met het bestemmingsplan. Alleen PVV, SP, GroenLinks en AP/OPA stemden tegen. Een flink aantal fracties maakte tijdens de stemronde gebruik van de mogelijkheid om een stemverklaring af te geven. Jan Lems (D66) noemde de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘een nieuwe mijlpaal’ in de realisatie van de Floriade en de woonwijk. Ans DeSumma (SP) sprak juist van een ‘een nieuw dieptepunt’. Chris Janssen (PVV) sprak van de realisatie van ‘een megalomane droom van de elite’. “Als wij voor dit bestemmingsplan zouden stemmen waren we als PVV geen knip voor de neus waard.” De PvdA (John van der Pauw) noemde de bestemmingsplan ‘het hoogtepunt tot de realisatie naar een groene, energieneutrale, autoluwe wijk.”

Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 09:29

Gerelateerd

Delen