'Lokaal, regionaal, nationaal en in internationaal netwerken'
Floriade Businessclub, het groene platform voor ondernemers

“De Floriade Businessclub is opgericht om ondernemers tijdens de Floriade 2022, en de jaren er naar toe kansen te bieden om zich te profileren en aan relaties te bouwen”, vertelt Bert Gijsberts, programma-manager van de Floriade Businessclub.

Bert Gijsberts, programma-manager van de Floriade Businessclub: “Samen worden we trots op onze groene stad.” (Foto: aangeleverd)


Op 4 april werd de businessclub gelanceerd tijdens een bijeenkomst van de VBA Floriadekring, de gemeente Almere en Floriade Almere 2022. “De eerste twee weken hebben zich al 25 ondernemers aangemeld”, vertelt Gijsberts. “Dus de gang zit er nu al in.” De Floriade Businessclub is een aanvullend netwerk voor bedrijven en ondernemers. “Bij de Floriade staan duurzaamheid, gezondheid, innovatie, energiebesparing en voedsel centraal”, zegt Gijsberts. “En die begrippen vatten we samen onder ‘vergroening’. In deze tijd is er toch geen bedrijf meer dat zonder dat veelomvattende begrip kan? De Floriade Businessclub vergroot elkaars kennis.”
De Floriade Businessclub appelleert aan thema’s en gevoelens die nauw betrokken zijn bij de Floriade. “De betrokkenheid bij de stad, het stimuleren van ‘groen’ samenwerken, en het enthousiasmeren van elkaar en bijvoorbeeld het personeel staan centraal bij de Floriade Businessclub”, stelt Gijsberts. “En die
begrippen gezamenlijk maken dat ondernemers trots mogen zijn op onze Floriade.”

Internationaal


Met de Floriade Businessclub komen bedrijven ook in een wereld waar ze anders niet snel zouden komen. “Het netwerk wordt lokaal, regionaal, nationaal en zelfs internationaal”, vertelt Gijsberts. “Ondernemers gaan merken dat ‘vergroening ’ hen allemaal bindt en dat ze veel voor elkaar kunnen betekenen als ze in de businessclub actief worden met een exclusieve binding met de Floriade.”
Het lidmaatschap kost 2022 euro, tot en met het openingsjaar van de Floriade. “Dat bedrag verandert niet”, zegt Gijsberts, “dus nu lid worden betekent dat de komende vijf jaar het lidmaatschap ongeveer 400 euro per jaar kost. Dat bedrag mag in een keer betaald worden, maar ook in termijnen.”
En voor dat geld is er veel te halen en te brengen voor de deelnemende ondernemers. Gijsberts: “Minimaal twee keer per jaar is er een Floriade themabijeenkomst, gaan bedrijven bij elkaar op bezoek en ontstaan er vernieuwende contacten. Elk deelnemend bedrijf krijgt twee passe-partouts op naam voor de Floriade. Dus dan kan er altijd een partner mee. Verder kunnen bedrijven er natuurlijk niet omheen om hun personeelsuitje te doen op de Floriade. Voor businessclubleden zijn er dan aantrekkelijke mogelijkheden. En zo verbinden zij hun personeel aan de Floriade en dus aan Almere.”

Voorsprong


“Door deel te nemen aan de businessclub hebben bedrijven een voorsprong op betrokkenheid bij de stad en bij de ideeën die er leven rond de Floriade. In ons netwerk kunnen ondernemers een boost geven aan hun business en daarmee aan een groene en gezonde wereld. Zeker omdat ze nieuwe kennis opdoen. En dat alles onder de paraplu van de Floriade.”

IN KADER

Lid worden


Lid worden van De Floriade Businessclub is simpel. Maak een afspraak met De Floriade Businessclub. Mensen van de businessclub komen ook graag bij de ondernemer op bezoek om kennis te maken en voorlichting te geven over de Floriade Businessclub.
Floriade Business Club
Sturmeyweg 15
1324 KN Almere
Telefoon: 036-8200303
E-mail: info@floriadebusinessclub.nl
Website: www.floriadebusinessclub.nl
De Floriade Business Club is onderdeel van Floriade Almere 2022 B.V.

Artikel geplaatst op: 14 april 2017 - 09:26

Gerelateerd

Delen