48 concepten ingediend voor Floriade Werkt! Challenge 

Voor de Challenge ‘Help mee met de toekomst van onze voeding’ hebben ondernemers, studenten en samenwerkingsverbanden 48 concepten ingediend. Een onafhankelijke commissie van experts heeft de concepten bekeken en een eerste selectie gemaakt. Van de 48 gaan er 23 door naar de halve finale.

Uit de inzendingen blijkt dat veel startende en gevestigde ondernemers actief werken aan innovaties voor onze voedselketen. De concepten variëren van oplossingen met impact op regionaal niveau tot concepten die op nationale en zelfs internationale schaal kunnen doorwerken. Op de Co-creatie bijeenkomst van 16 maart waren bijna alle indieners aanwezig. Zij gingen met elkaar in gesprek over samenwerking en oplossingen. De experts waren ook aanwezig om kennis te maken met de indieners en hen specifieke vragen te stellen. Op basis van de ingediende businessplannen en de gesprekken maakten de experts aan het eind van de bijeenkomst de 23 concepten bekend die door gaan naar de halve finale. Daarbij hebben de experts vooral gekeken naar de kans dat de concepten vermarktbare producten (‘business’) opleveren. De komende periode werken de halve finalisten aan het aanscherpen van hun businessplan. Tijdens de Challenge bijeenkomst van 6 april selecteert de jury 9 finalisten. Op 1 juni worden de drie winnaars bekend gemaakt. Ook de deelnemers die niet door gaan naar de finale hadden mooie concepten. Daarom gaat de provincie Flevoland ook met hen bekijken hoe zij verder geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld door het verbinden van partijen en het zoeken van samenwerkingspartners en investeerders.
De onafhankelijke commissie bestaat uit experts die deskundig zijn op de verschillende aspecten van de Challenge. Dit zijn Toine Timmermans (WUR), Martijn Duijkers (Aeres), Natascha Kooiman (Smaackmakers), Sigrid Wertheim-Heck (Aeres), Nard Clabbers (TNO) en Patrick Driessen (Pulsar Network Capital).

Artikel geplaatst op: 20 maart 2017 - 15:08

Gerelateerd

Delen