Gemeente en Waterhout positief over verhuizing camping

NOORDERPLASSEN - Camping Waterhout en gemeente zijn positief over de optie om camping Waterhout te verhuizen naar het Schateiland in Noorderplassen.

De Noorderplassen met rechtsboven het rechthoekige Schateiland. (Foto: Google Earth)Volgens de familie Fokkens, eigenaars van de camping, is het een mooie, nieuwe plek: “Het voldoet aan de wensen die wij voor de camping hebben. Er komt geen bebouwing, want het ligt tegen een prachtig natuurgebied aan, direct aan het water.”
De huidige camping ligt op het toekomstige terrein van de Floriade en moet daarom verhuizen. Remko Schnieders, programmadirecteur van de Floriade is tevreden over de tot nu toe gevoerde gesprekken met Waterhout: “We hebben een open gesprek gevoerd over verschillende mogelijke nieuwe locaties in Almere. Er waren vijf locaties uitgezocht door bureau Facet en daar bleven er twee van over. Het gesprek verliep zeer constructief en we denken momenteel allebei dat een verhuizing naar het Schateiland de beste oplossing is. Dat gaan we zo snel mogelijk onderzoeken. Daarbij kijken we onder meer naar de mogelijkheden voor de camping, de wensen van de familie Fokkens en de wensen van de gemeente.”
De Familie Fokkens lag lange tijd op ramkoers met de gemeente omdat ze niet wilden verhuizen met de camping. Nu laat de familie weten dat de gesprekken in goede sfeer zijn verlopen: “Er moet nog verder gepraat worden over de voorwaarden rond de verhuizing, maar we gaan er van uit daar uit te komen. Als dat het geval is, kunnen we volgend jaar naadloos op de nieuwe plek op het Schateiland verder gaan. En dan gaan we er nu een fantastisch laatste seizoen op onze huidige locatie van maken.”

Artikel geplaatst op: 10 maart 2017 - 10:05

Gerelateerd

Delen